Spania – BEI și Talgo semnează un împrumut de 35 de milioane EUR pentru a finanța strategia de inovare

Spania - BEI și Talgo semnează un împrumut de 35 de milioane EUR pentru a finanța strategia de inovare

Banca Europeană de Investiții (BEI) și Patentes Talgo au semnat un împrumut verde de 35 de milioane de euro pentru a finanța strategia de cercetare, dezvoltare și inovare (CDI) a companiei. Las Rozas, cu sediul la Madrid, Patentes Talgo este un lider spaniol în proiectarea, fabricarea și întreținerea trenurilor ușoare de mare viteză. Toate investițiile vor fi făcute în Spania și vor fi implementate între 2021 și 2024.

Finanțarea BEI va stimula competitivitatea Patentes Talgo prin dezvoltarea de noi soluții de material rulant și extinderea portofoliului său de produse.

Această operațiune, a treia semnată cu Patentes Talgo, va finanța diverse investiții ale companiei în activități de cercetare, dezvoltare și inovare legate de dezvoltarea de componente și sisteme cheie pentru vehiculele de transport feroviar cu emisii reduse de carbon. Toate investițiile finanțate de BEI vor fi în conformitate cu Strategia UE pentru mobilitate durabilă și inteligentă și cu Foaia de parcurs a Băncii pentru climă. Pe lângă furnizarea de produse și procese de fabricație mai sigure, investițiile vor avea efecte pozitive asupra mediului legate de dezvoltarea unui material rulant mai eficient din punct de vedere energetic, folosind materiale compozite reciclabile. Ele vor contribui, de asemenea, la promovarea mobilității durabile prin creșterea treptată a traficului feroviar de pasageri și mărfuri, încurajând o rețea feroviară de mare viteză la prețuri accesibile.

Planul de investiții finanțat de BEI include proiecte de CDI aliniate cu programul UE Orizont 2020 privind transportul inteligent, ecologic și integrat. Scopul acestui program este de a stimula competitivitatea industriilor europene de transport și de a realiza un sistem de transport european eficient din punct de vedere al resurselor, ecologic și sigur, în beneficiul tuturor.

Foto&info: TALGO287 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *