Cehia – Solaris va livra 20 de troleibuze de 18 metri echipate de Skoda la Praga

Cehia - Solaris va livra 20 de troleibuze de 18 metri echipate cu Skoda la Praga

Un consorțiu format din Solaris Bus & Coach, Solaris Czech și Škoda Electric a depus o ofertă câștigătoare într-o licitație pentru livrarea a 20 de troleibuze biarticulate Trollino 24, pentru operatorul de transport public din Praga – Dopravní podnik. Aceasta este prima comandă atât de mare pentru vehicule de acest tip. Livrările vor fi efectuate în termen de 24 de luni de la semnarea contractului.

Licitația, lansată de operatorul Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP), a vizat livrarea a 20 de troleibuze biarticulate. Solaris Bus & Coach, Solaris Czech și Škoda Electric au depus în comun oferta câștigătoare. Vehiculele Solaris Trollino 24 vor circula pe străzile din Praga în următorii doi ani.

Fiecare vehicul va avea patru osii, inclusiv două osii motoare. Trollino 24 va fi acționat cu două motoare de tracțiune. Bateriile de tracțiune, folosite ca sursă de energie în caz de întrerupere a alimentării cu energie electrică, vor fi amplasate pe acoperișul celei de-a doua secțiuni a vehiculului. Autonomia minimă a troleibuzului, atunci când rulează cu baterii de tracțiune prevăzute în caietul de sarcini, este de 11 km.

Lungimea exactă a acestui troleibuz unic, bi-articulat este de 24.700 mm. Poate transporta până la 179 de pasageri, inclusiv 54 de persoane așezate. Interiorul vehiculului va avea, de asemenea, două compartimente pentru pasagerii în scaune cu rotile. Trollino 24 este un model cu cinci uși cu un aspect de 2-2-2-2-2 uși. Atât iluminarea din salon, cât și cea exterioară au fost proiectate folosind tehnologia LED. În plus, vehiculele vin cu diverse dotări precum aer condiționat eficient și un sistem de supraveghere video format din camere de monitorizare a interiorului, o cameră retrovizoare și o cameră la captatoare. Șoferii își vor îndeplini sarcinile într-o cabină confortabilă închisă, separată de salon printr-un compartiment semiglaciu.
Troleibuzul biarticulat Solaris a fost prezentat pentru prima dată publicului în 2019, la târgul Busworld de la Bruxelles. În 2020, troleibuzul a fost testat în trafic regulat de pasageri în Bratislava. Acesta este încă un alt model de troleibuz din gama producătorului. Compania a adăugat aceste vehicule cu emisii zero la oferta sa încă din 2001. De atunci, a livrat 1800 de troleibuze clienților din toată Europa.

Foto&info: Solaris Bus648 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *