Un institut din Italia a realizat simularea 3D a prăbușirii podului Morandi

Un institut din Italia a realizat simularea 3D a prăbușirii podului Morandi

Pe 14 august podul Morandi din Genova s-a prăbușit parțial. Cu lungimea de 200 de metri, segmentul rutier a căzut 15 metri pe casele și apartamentele din zona acestuia. În timpul prăbușirii, unul dintre stâlpii masivi a fost distrus complet, antrenând mai multe segmente în prăbușire. Tragedia a luat viețile a 43 de persoane.

Acest pod a făcut parte din autostrada A10, care este principala legătură între riviera italiană și cea franceză. Acest accident este una dintre marile tragedii care vin în mod neașteptat și rămân în amintirile noastre, dar mai ales în memoria celor afectați direct. Aceasta tragedie ne face să ne gândim la siguranța unor asemenea construcții vechi, care în cele din urmă ar avea nevoie de reparații urgente.

Motivul prăbușirii podului Morandi este în mod intens dezbătut. O mulțime de indicii privind o lipsă de întreținere și o serie de eșecuri structurale pot fi de vină pentru tragedie. Dar, de asemenea, condițiile meteorologice grele cu o furtună și un posibil trăsnet sunt adesea discutate. Majoritatea teoriilor indică defectarea unuia dintre cablurile de suspensie. BCB a fost folosit pentru a analiza sistematic episodul presupus de colaps și pentru a simula eșecul fiecăreia dintre cele patru cabluri de susținere. Simulările au fost efectuate de Kostack Studio.



Foto&info: Laurea University of Applied Sciences – INACHUS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *