Volvo Trucks a primit o comandă record de 1000 de camioane electrice de la Holcim ce vor reduce emisiile CO2 cu până la 50.000 tone anual

Volvo Trucks a primit o comandă record de 1000 de camioane electrice de la Holcim

Volvo Trucks a semnat un acord pentru a vinde 1.000 de camioane electrice până în 2030 către Holcim, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de construcții din lume. Acordul este cea mai mare comandă comercială de până acum pentru camioane electrice Volvo, iar primele 130 de camioane vor fi livrate în 2023 și 2024.

Holcim este un producător global de soluții pentru construcții, cu sediul central în Elveția. Acum, compania și contractorii săi au convenit, împreună cu Volvo Trucks, să planifice implementarea a 1.000 de camioane electrice Volvo în operațiunile Holcim în Europa, până în 2030. Primele 130 de camioane electrice Volvo FH și Volvo FM vor fi livrate pe piețe precum Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie în al patrulea trimestru al anului 2023 și pe tot parcursul anului 2024.

„Colaborarea pe termen lung și un angajament puternic de a face cu adevărat o diferență sunt esențiale pentru realizarea unor reduceri mari de CO2 în realitate. Sunt foarte mândru de parteneriatul pe care l-am dezvoltat cu Holcim și de rezultatele pe care le obținem împreună”, spune Martin Lundstedt, Președinte și CEO Volvo Group.

„Tranziția net-zero necesită o colaborare profundă între lanțurile valorice. Suntem încântați să colaborăm cu Volvo pentru a decarboniza logistica operațiunilor noastre europene cu flote electrice, progresând obiectivul nostru de a atinge 30% din camioanele grele cu emisii zero până în 2030”, spune Jan Jenisch, președinte și CEO al Holcim.

Prin înlocuirea a 1.000 de camioane diesel Volvo FH existente cu camioane Volvo FH Electric care utilizează electricitate verde pe o rută tipică, s-ar putea reduce până la 50.000 de tone de CO2 în fiecare an. Ambele companii sunt angajate în inițiativa ținte bazate pe știință, care conduce acțiuni ambițioase în domeniul schimbărilor climatice în sectorul privat și ambele sunt, de asemenea, membri fondatori ai First Movers Coalition (FMC).

Inițiativa Ținte bazate pe știință (SBTi) conduce acțiuni ambițioase în domeniul schimbărilor climatice în sectorul privat, permițând organizațiilor să stabilească obiective de reducere a emisiilor bazate pe știință. Țintele sunt considerate „bazate pe știință” dacă sunt în conformitate cu ceea ce cea mai recentă știință a climei spune că este necesar pentru a îndeplini obiectivele Acordului de la Paris – limitarea încălzirii globale la 1,5°C peste nivelurile preindustriale.

Economiile de CO2 se bazează pe calculul utilizând Calculatorul de amprentă de mediu Volvo Trucks (comparând producția de CO2 pe un kilometraj anual de 80.000 km pentru un camion cu o greutate totală de 44 de tone și presupunând că comparatorul diesel utilizează 7% biomotorină și atinge o medie de 23 l /km).

Foto&info: Volvo Trucks

1.749 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *