Audi a început producția de motoare pentru mașinile electrice la uzina din Ungaria

Audi a început producția de motoare pentru mașinile electrice la uzina din Ungaria

O nouă eră începe de la Audi Hungaria, odată ce producția de serie a motoarelor electrice a început oficial în Győr. Motoarele electrice sunt produse pe o suprafață de 8.500 de metri pătrați, cu un concept inovativ de producție: ansamblu modular. Compania a investit o sumă de două milioane cifră pentru a înființa unitatea de producție a motorului. Aproximativ 100 de persoane sunt angajate în acest nou domeniu în prezent.

Pentru producerea motoarelor electrice, Audi Hungaria a instalat echipamentele de producție inovatoare în doar un an. Departamentele de dezvoltare a motoarelor electrice și de planificare a producției au colaborat îndeaproape cu centrul prototip de fabricare/producție tehnologică din Győr pentru a dezvolta expertiza necesară. Capacitatea actuală de producție este de aproximativ 400 de motoare pe osii electrice în fiecare zi și poate fi crescută treptat. În prezent, în acest nou domeniu sunt angajate aproximativ 100 de persoane, care urmează să ajungă la peste 130 până la sfârșitul anului.

Motorul electric produs la Győr oferă numeroase caracteristici noi. Cu statorul – una dintre componentele principale ale motorului – scopul este de a introduce cât mai mult din firul de cupru emailat subțire în coală: cu cât bobina este mai strânsă, cu atât mai eficientă este alimentarea cu energie. Un nou centru de bobinare și introducere la Audi Hungaria face posibilă o comprimare optimă a sârmei de cupru emailate în mod compact și apoi introducerea acesteia în carcasă. Axa electrică este alcătuită din alte componente mari, cum ar fi electronica de putere, care se află în carcasa proprie, angrenajul și doi arbori de flanșă care transmit puterea pe roți. Angajații produc două sisteme electrice de acționare pe osie pentru fiecare Audi e-tron, deoarece atât axele din față cât și cele din spate sunt de tracțiune.Echipamentele de producție, roboții și stația de măsurare și de poziționare sunt amplasate în poziții fixe, dar nu sunt legate între ele printr-o bandă liniară. În schimb, angajații produc sistemele de acționare conform unei metode modulare în zonele de producție. În ciuda unei secvențe de asamblare predefinite, sistemul modular permite căi ramificate și un spațiu liber mai larg în procesul de producție. Vehicule fără șofer, controlate de un sistem informatic inteligent, transportă piesele către stațiile de lucru.

În paralel cu instalația de producție, Audi Hungaria a instalat trei standuri de încercare pentru motoarele electrice în departamentul de dezvoltare a motoarelor, pentru testare și operare continuă a sarcinii. Angajații au beneficiat de o pregătire suplimentară pentru a deveni experți în domeniul tehnologiei de producție a motoarelor electrice.

Foto: © Volkswagen AG 2018

1.247 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *