Siemens Mobility investește într-un depou digitalizat în Dortmund. In viitor reviziile vor putea fi realizate total automatizat

Siemens Mobility investește într-un depou digitalizat în Dortmund. 30 GB de date sunt generate lunar de un tren de mare viteză

Siemens Mobility investește aproximativ 150 de milioane de euro pentru a-și extinde depoul din Dortmund-Eving la 87.550 m², pentru a satisface cererea în creștere pentru servicii feroviare. Planurile prevăd construirea unei hale de servicii suplimentare de 12.300 m² cu birouri și ateliere care se vor ocupa de întreținerea trenurilor cu lungimea de până la 400 de metri. Construcția noii clădiri este programată să înceapă anul acesta și să fie finalizată până în 2026. Depoul Siemens Mobility din Dortmund avea anterior o suprafață totală de 70.000 m² și va acoperi 157.550 m² când proiectul va fi finalizat.

Depoul digital din Dortmund este în funcțiune din 2018. Când noua unitate va fi finalizată în 2026, centrul de servicii va avea până la 250 de angajați. În prezent, depoul Siemens Mobility întreține în principal trenuri din flota RRX care operează în întreaga regiune metropolitană Rin-Ruhr. Cu capacitatea sa adăugată, depoul va putea deservi și întreține mai multe tipuri de trenuri.

Toate procesele de întreținere pot fi controlate complet digital la depoul din Dortmund. Acest lucru optimizează toate operațiunile și întreținerea și ajută la obținerea unei disponibilități de până la 100% a sistemului. Angajații își primesc comenzile de lucru și toate informațiile relevante de întreținere și reparații direct pe tablete. Trenurile transmit continuu date de stare provenite de la senzori către platforma digitală Railigent X, unde sunt procesate automat. De exemplu, un tren de mare viteză generează până la 30 GB de date pe lună. Suita de aplicații Railigent X de la Siemens Mobility analizează aceste date folosind algoritmi bazați pe inteligență artificială pentru a prezice defecțiunile cât mai precis posibil și pentru a face recomandări de întreținere preventivă.

Pe lângă echipamentele sale de inspecție și întreținere de ultimă generație, inclusiv o instalație de curățare exterioară și un sistem de diagnosticare a strungului și a setului de roți, Rail Service Center are și o imprimantă 3D de înaltă performanță pentru producerea rapidă și directă a pieselor de schimb din plastic. Sistemul avansat de inspecție automată a vehiculelor prezent aici este unic în Germania. Când trenul sau vehiculul intră în AVI, acesta verifică automat roțile, osiile și profilurile benzii de rulare folosind cea mai recentă tehnologie laser și furnizează datele în Railigent X.

În viitor, ar trebui să fie posibilă trecerea de la inspecțiile vehiculelor umane la inspecții vizuale complet automatizate. Aceste inspecții vor fi integrate perfect în operațiunile unui tren pentru a asigura disponibilitatea maximă a acestuia și pentru a crește productivitatea întreținerii. Cele mai recente soluții software folosesc tehnologii avansate precum viziunea computerizată, inteligența artificială și gemenii digitali pentru a inspecta trenurile și vehiculele cât mai eficient posibil.

Foto&info: Siemens Mobility

838 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *