Reportaj – Transportul feroviar și maritim se susțin reciproc iar trenurile transportă de la mașini la cereale și bunuri containerizate

Reportaj – Transportul feroviar și maritim se susțin reciproc iar trenurile transportă de la mașini la cereale și bunuri containerizate

Administrația portului Constanța a anunțat oficial ce deja se contura încă din luna decembrie, transportul maritim din port a atins o cotă record în 2019. Traficul total de marfuri in porturile maritime romanesti a inregistrat 66.603.292 tone in anul 2019, o crestere de 8,64% fata de 61.303.774 tone in 2018, fiind cel mai mare trafic de marfuri din istoria porturilor maritime romanesti.

În așteptarea cifrelor oficiale, mobilitate.eu a monitorizat traficul feroviar în zona București Băneasa, stație tranzitată de toate marfarele care circulă între Constanța și terminalele din sudul și vestul țării. Astfel, am realizat o galerie foto cu trenurile care tranzitează stația, urmand și un reportaj video. Principalele mărfuri transportate sunt cele brute – ceralele și cele containerizate.

În general, cerealele sunt transportate în zona Craiova, unde de asemenea avem un trafic constant al marfarelor cu platforme auto, ce transportă automobile Ford de la uzinele din Craiova către zona de încărcare a portului Constanta. Tot în zona de automobile, menționăm navetele Ciumești – Constanța, care înafara containerelor cu materie primă pentru uzina Dacia din Mioveni, transportă și automobilele Dacia – Renault ce sunt încărcate pentru export.

De asemenea containere sunt transportate constant către terminale din toată țara, un important punct fiind terminalul Yusen Logistic din zona Chiajna, dar și terminale din zona Vintu de Jos, Sfântu Gheorghe și Craiova, precum și terminale din vestul țării. Nu poate fi ignorat nici traficul de containere și produse petroliere care doar tranzitează țara din zona Portului Constanța către frontierele de la Giurgiu Nord și Curtici, navete operate în special de Rail Cargo România și MMV Rail România.

Ca operatori feroviari ce tranzitează cel mai frecvent zona București Băneasa se numără CFR Marfă, DB Cargo România și Vest Trans Rail. Timpul mediu în care un marfar parcurge în condiții normale distanța București Băneasa – Constanța este de 5-6 ore.



Foto: mobilitate.eu

2.000 Vizualizări

1 thought on “Reportaj – Transportul feroviar și maritim se susțin reciproc iar trenurile transportă de la mașini la cereale și bunuri containerizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *