Primul troleibuz Solaris Urbino 18 ajunge la Brașov pe 5 mai

Proiectul “Achiziție mijloace de transport public – troleibuze 18 m, Brașov”, implementat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, în calitate de lider, în parteneriat cu Municipiul Brașov, inclus în Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, cu Obiectiv specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință e județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”, are o finanțare de 78.653.050,00 lei valoare totală eligibilă, din care – 66.855.092,50 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, asigurată prin programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Obiectivul general îl constituie îmbunătățirea transportului public în municipiul Brașov prin achiziția de material rulant de tip troleibuz – 26 troleibuze de cca. 18 m cu capacitate de minim 120 pasageri – pe rutele de transport public selectate, printr-o abordare integrată bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al Polului de Creștere Brașov. Acesta implică reducerea emisiilor de carbon și creșterea atractivității transportului public în comun, prin asigurarea de condiții superioare (vehicule moderne, cu podea joasă, 100% electrice cu zero emisii, mai rapide, mai puțin zgomotoase, cu facilități STI – sisteme tehnice inteligent), respectiv prin oferirea alternativelor de transport, descurajarea deplasărilor cu autoturismul personal și creșterea numărului de persoane care vor utiliza transportul public.

În contextul răspândirii pandemiei create de coronavirus (Covid-19) în Polonia, Europa și în întreaga lume, dată fiind dinamica desfășurării evenimentelor, Solaris Training Team, firma care a câștigat licitația, a livrat primul troleibuz, care va sosi la Brașov pe 5 mai 2020. Așa cum este specificat în cerințele de licitație, în termen de două săptămâni de la livrarea acestuia, Solaris Training Team va pune la dispoziția beneficiarului un expert local, specializat în service și întreținerea troleibuzelor Solaris și va oferi acces online la pregătirea completă a personalului, constând în materiale/prezentări utilizate în mod normal, cu comentariul vocal disponibil în limba română. Materialele vor putea fi vizualizate pe computere, smartphone-uri cu posibilitatea de a derula sau de a repeta părți ale materialului în orice moment, atunci când este necesar. Solaris va asigura monitoarele și echipamentul tehnic pentru conferințe, în cazul în care este necesar atât pentru formare, cât și pentru utilizarea viitoare de către client. Firma și-a exprimat dorința de a executa livrările conform graficului stabilit, deși, din cauza contextului, nu este exclusă posibilitatea modificării programului, apariția unor întârzieri la livrare sau în ceea ce privește îndeplinirea altor obligații contactuale.
Foto: (c) Facebook Trolleybus.Trollino

1.279 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *