Primele imagini cu noile tramvaie Bozankaya în construcție pentru Timișoara

Primele imagini cu noile tramvaie Bozankaya în construcție pentru Timișoara

Catalin Iapa, Secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a publicat primele imagini și informații despre noile tramvaie Bozankaya ce vor circula în Timișoara.

Mă bucur să vă dau astăzi o veste foarte bună pentru #Timișoara în legătură cu noile tramvaie care vor veni anul acesta și prima poză cu tramvaiul în construcție
După cum cei mai mulți dintre dumneavoastră știți, Timișoara va avea 21 de tramvaie noi cumpărate din fonduri europene, proiecte scrise, depuse și câștigate de administrația #PNL, administrația Robu. Primele tramvaie le vom vedea în curând pe șinele din oraș, chiar din anul acesta. Tramvaiele vor fi livrate de firma Bozankaya Otomotiv, din Turcia, câștigătorul licitației organizate de Primăria Timișoara.
Firma care a câștigat licitația și Primăria Timișoara au obligația de a omologa tramvaiul în Europa. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla orașul va pierde cele 21 de tramvaie și foarte probabil și fondurile europene aferente.
Procedura de omologare nu e deloc una simplă. Din acest motiv, ca și secretar de stat, în ultimile 6 luni am fost implicat direct în acest subiect, ținând legătura strâns cu cei de la AFER, Autoritatea Feroviară Română, cei care verifică tehnic proiectul tramvaiului și în final produsul. De oricâte ori au apărut probleme în acest demers m-am implicat să poată fi trecut cu succes. Și nu au fost puține momente dificile care puteau duce chiar la respingerea documentației și posibilitatea de pierdere a fondurilor.
În această săptămână a fost avizată documentația tehnică de la dosarul de omologare (dosar de agrement, în termeni mai tehnici) de către cei de la AFER. Acesta este pasul cel mai dificil într-un demers de omologare a unui produs nou. Acum urmează probe la fața locului, în diverse locații din Europa, iar ultima probă fiind programată în Timișoara, efectiv cu tramvaiul pe șine.
Acest tramvai va fi unul dintre cele mai performante de la nivel mondial, în acest moment neexistând unul care să aibă o autonomie a bateriei mai mare de 60 de km, așa cum va avea tramvaiul nostru.
Pentru buna colaborare pe acest subiect și pentru reușita de săptămâna aceasta le mulțumesc, domnului director general AFER, Iordan VINTILĂ, și în mod special domnului director general adjunct tehnic Dan BISTREANU pentru că au înțeles importanța acestui demers pentru #Timișoara.
În imagine putem vedea partea din față a tramvaiului, la fabrica din Turcia, fiind prima imagine cu tramvaiul nostru în realitate pe care o avem de la producător, până acum am avut doar machete
, spune acesta pe Facebook.

Salutare,
Mă bucur să vă dau astăzi o veste foarte bună pentru #Timișoara în legătură cu noile tramvaie care vor veni…

Posted by Catalin Iapa on Wednesday, March 3, 20211.327 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *