Primăria Capitalei a lansat licitația pentru studiile pentru extinderea cu 15 km a rețelei de tramvai

Primarul General Nicușor Dan anunță că au început demersurile pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală, după cum urmează:

⚠️Azi s-a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice documentația pentru achiziția studiilor de fezabilitate aferente construirii de noi linii de tramvai, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului. Este vorba despre aproximativ 15 kilometri de linie de tramvai, împărțiți în patru loturi.

⚠️Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii (da, vom avea tramvai prin Piața Unirii, care va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri).

⚠️Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațeganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.

⚠️Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa, iar lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.

🟢Valoarea totală estimată pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru cele 4 loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, cu termen de execuție de 9 luni, pentru fiecare lot. Așteptăm depunerea ofertelor până pe data de 23 august.

1.763 Vizualizări

6 thoughts on “Primăria Capitalei a lansat licitația pentru studiile pentru extinderea cu 15 km a rețelei de tramvai

 1. 1) nu este fezabilă. Nu cred că rezistă terasamentul. Este metrou, pasajul și Dâmbovița pe dedesubt. Nu e fezabil.
  2) total inutil.
  3) Nu are voie, deoarece este culoar aerian. În plus, pe acolo mai este și o stație de carburanți, dealerul mit motors.
  4) Extinderea de la Mezes la Colloseum este singura fezabilă și realizabila. Dar având în vedere că 112 merge mai mult gol…nu știu ce succes va avea. Dar e singura ok.

  Decât astfel de megalomanii doar de dragul de a da linii de tramvai care să nu care nimic, mai bine se repară ce există acum.
  – Ion Mihalache – Bucureștii Noi – Victoriei
  – Bd Basarabia – Calea Călărași
  – Șoseaua Pantelimon – Ziduri Moși
  – Lacul Tei – Dimitrie Pompeiu – Lizeanu – Reînvierii
  – Armand Călinescu
  – Șerban Vodă – Octavian Goga – Dudesti – Dristor. Și Mărășești.
  – Barbu Văcărescu – Alexandru Șerbănescu
  – Theodor Pallady.
  – Mantuleasa – Paleologu (foarte utilă dacă ar fi bine gestionată)
  Deci vreo 50 km de rețea.

  Apoi, extins rețeaua de troleibuz, pe Magheru – Brătianu – Unirii. Lăsat fițele cu autobuze electrice. Extins Baba Novac – Mihai Bravu – Dristor – Pod Văcărești. Reparat substatia bubuita.

  Până la visele lui irealizabile, să repare ce trebuie. Până una alta tramvaiele noi ruginesc în depou că nu pot ieși, nu se pot omologa…cred că în vreo doi ani noile tramvaie vor ieși…cu indulgență.

  Apoi trebuie să ținem cont de faptul că iarăși facem șantier din București. E de groază. Noi nu avem aer condiționat în transportul în comun. De aia merge lumea cu mașina.

  Deci mai bine repară ce există acum, apoi să viseze. Așa, vorba aia, chelului tichie de mărgăritar îi trebuie.

  1. 2 Total inutil pentru cine nu se bazează pe autobuzul 102, care prezintă scene cu oameni care dau pe dinafara ca nu mai e loc în mașină. Mereu câte un deștept ca tine pe care de-abia că ma abțin sa nu îl înjur care se plânge de orice legat de tramvaie.

 2. Gigel, uite care e treaba :
  Nu trebuie date linii de tramvai de dragul de a fi date. Ai și metrou pe acolo, decu e inutil. Întâi, exact cum am spus, să repare ce este în prezent. Apoi fantezii cu tramvai până la Giurgiu și metrou până la Ploiești.
  Tronsonul între Basarabia și pallady via Grigorescu nu se justifică. În plus ai metrou pe dedesubt. Deci…nu se justifică.
  După ce repară liniile Basarabia, Chișinăului, Pantelimon, Ziduri Moși, Calea Călărași, Armand Călinescu, Lacul tei, și Barbu Văcărescu atunci să se vorbească de extinderi. Momentan, 50 km sunt sub orice critică. Să îi facă pe ăia, apoi să se gândească la noi linii. Momentan se câcâie cu 1 km de + 1 an (pe Vasile Milea), Pasajul Basarab arată ca un cataclism, și ei visează tgv-uri. Pe 102 trebuie autobuze articulate. Cu aer condiționat, și s-a rezolvat problema. Uite, și eu vreau tramvai din Zetari la Băneasa, via Aviatorilor, Piața Victoriei, Universitate, Unirii, Cantemir, Pieptănari. E fezabil? :)) nu locuiesc pe ruta aia, dar zic așa. Hai să punem tramvai și în Militari Residence (dacă ai pe unde), și în Voluntari, și pe Fundeni (cade podul) și pe Baicului (nu cară decât aer și mai cade și podul). 102 pe acolo e suficient. Dacă ar băga articulate, ar fi și mai ok.
  Până la noi linii de tramvai, București are probleme cu gropile, curățenia, cu liniile actuale, cu tramvaiele actuale care sunt cu un boghiu în groapă, avem tramvaie noi ce vin, dar nu pot ieși că nu încap de peroane, și un primar ce mai cerșește un mandat (nu a făcut nimic, doar se laudă cu realizări din fostele administrații), și visăm la nave spațiale.

  Oricum, legat de noile tramvaie, mă îndoiesc că vor ieși până la finele anului. În ritmul în care merg lucrurile acum…vom vedea.

 3. Legat de Extinderea la MEZES, mai repede as miza pe construirea unui P/R pe fostul BAUMAX si extinderea, macar a unei linii acolo (pe 3).
  De la Colloseum, 112 pleaca mai mult gol, liniile din Chitila pleaca mai pline. Fostele administratii au mai vrut sa duca tramvaiul acolo (planul initial cand s-a refacut linia pe Chitila asta era).

 4. scris mult si contradictoriu…trebuie extins tramvaiul !! ,dp cum ati indrazniti sa visati la sfarsit..si da trebuie modernizat cel existent , cum a.ti subliniat si dvs…cele doua variante nu se exclud…sa speram ca vom vedea ceva si in teren ..sanatate

 5. Deci, eu sunt de parere ca trebuie extins dar cu cap.
  Pana la Complex Comercial Baneasa nu ai cum, deoarece se intra in culoarul aerian. Nu ai voie sa pui stalpi asa inalti in acea zona. Si sa iei tramvaie cu autonomie doar pentru o linie , mi se pare aberant. Mai bine ar face la capatul actual al lui 5 un terminal PR si gata. Reparat 5 tot si gata.

  Mezes – colloseum – Fost Baumax ar fi ok. 45 la Colloseum si 3 la fostul Baumax. Daca le pune cu bidirectionale e si mai ok.

  La Unirii nu mai tine terasamentul. Ai Pasaj, Dambovita, Metrou. Nu mai vad pe unde sa mearga tramvai. Risti prabusirea. Singura posibilitate este cu ocol prin 11 iunie – Marasesti – Octavian Goga – Sf vineri. Deja e intortocheat.

  Pe Nicolae Grigorescu, ai metrou. Nu mai tine terasamentul.

  Extinderi utile ar fi Prelungirea Ghencea , Mezes – Baumax, asta pe scurt si sunt posibile cu costuri mici.
  Repet, pana la a ne gandi la extinderi fanteziste, trebuie sa ne gandim la repararea actualei retele ( 50 km de retea inca deteriorata nu este o gluma). 40 si 55 au prioritate si accesul in Dudesti.

  Dupa ce reparam actuala retea, ne putem gandi la extinderi diverse.
  Mai mult as miza si pe retea de troleibuz unde se poate ( Magheru, Unirii, ) decat pe fantezii cu autobuze electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *