OBB lansează în Austria o aplicație care încurajează șoferii să utilizeze trenurile

OBB lansează în Austria o aplicație care încurajează șoferii să treacă la utilizarea trenurilor

Căile ferate federale austriece ÖBB și provincia Austria Inferioară au început o cooperare care are ca scop facilitarea schimbului modal pentru conducătorii auto care utilizează serviciile feroviare. Ideea este o aplicație pentru telefoane inteligente care să afișeze disponibilitatea locurilor de parcare în gări și astfel să ajute utilizatorul să se conecteze cu serviciile de tren care îl vor duce la destinația aleasă. Aplicația va funcționa cu date în timp real și va include informații privind disponibilitatea locurilor de parcare, precum și prognoza modificărilor probabile ale acestei disponibilități înainte de sosirea utilizatorului individual. Această prognoză se va baza pe valori empirice.

Aplicația va fi lansată în toamna anului 2019, deși pregătirile sunt deja în desfășurare. Patru locații de parcare ale gărilor din Austria Inferioară vor avea 700 de locuri de parcare echipate cu senzori pentru a permite colectarea de informații cu privire la gradul de ocupare. În vara, aplicația va fi alimentată cu date de la senzori pentru a stabili setul de date empirice care va sta la baza noului serviciu. Partenerii de cooperare intenționează să extindă proiectul după perioada de testare de la cele 4 locații către mai multe spații de parcare din Austria.

În prezent, stațiile de cale ferată din Austria oferă aproximativ 116 000 de locuri de parcare, dintre care 67 000 sunt gratuite pentru vehicule ale căror utilizatori se conectează la transportul public. Căile ferate federale austriece ÖBB vor mări parcările din gările sale, investind 140 de milioane de euro în următorii ani.Foto&info: OBB

385 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *