Noul proiect tehnic al pasajului Doamna Ghica cuprinde linii de tramvai pe axul podului

Primăria Capitalei lansează lucrările de proiectare și execuție la pasajul Doamna Ghica – Colentina

Proiectul pasajului Doamna Ghica a fost comentat și criticat încă de la lansare de opinia publică și Asociația Metrou Ușor, din cauza faptului că nu se respecta proiectul liniei de tramvai dintre Pipera și Pantelimon prevăzut în PMUD. În urma numeroaselor luări de poziție, specialiștii PMB au actualizat și modificat proiectul, fiind cuprinsă și implementarea liniei de tramvai în zona pasajului, după cum urmează:

Noul proiect tehnic al pasajului Doamna Ghica cuprinde linii de tramvai pe axul poduluiFoto: Primaria Capitalei

1.406 Vizualizări

4 thoughts on “Noul proiect tehnic al pasajului Doamna Ghica cuprinde linii de tramvai pe axul podului

 1. In contextul dat mai era nevoie de o astfel de investiție tip pasaj și nu se putea doar reconfigura zona in care să includă și linia de tramvai alaturi de traficul rutier??? Și doi la mana ce linii de tramvai vor fi duse în zona după ce se termina lucrarea???

 2. Si unde se va duce tramvaiul de pe pasajul D-na Ghica, daca mai departe nu exista sina si nu a existat niciodata pe acolo tramvai? Va rade STB-ul toate rondurile centrale abia reabilitate de catre Primarie pana in Pantelimon sa faca linii de tramvai (care oricum par cam inguste pentru a incapea 2 linii de tramvai).

 3. Ca off topic treaba cu acele v3auri care urmează să ajungă la Militari următoarea mutare va fi dispariția lui 8 și 35? Si ducerea lui 11 în Ghencea? Mai circula niște voci cum ca 19 ar urma să fie dus la Zetari în locul lui 8 ca sa suplinească lipsa acestuia si ca alternativă la 23,Marian?

 4. Dacă linia de tramvai va fi plasată pe axul podului, stațiile acestei linii vor fi la șos. Petricani, respectiv strada Sinaia, prea departe de stațiile tramvaiului 21 și ale traseelor 66, 143, 182, 282.
  Soluția optimă este plasarea liniei de tramvai la nivelul șoselei Colentina, cu stațiile în intersecție, între liniile tramvaiului 21.
  Din stațiile viitorului tramvai, se va putea ajunge la oricare din stațiile 2, 66,143, 182, 282, de pe oricare sens de circulație.
  Paralel cu linia de tramvai, se vor putea amplasa și bretelele de legătură dreapta și stânga între Colentina și Doamna Ghica, pentru ambele sensuri.
  Oricum va trebui să existe o semaforizare pe Colentina, pentru cei care virează la stânga de pe oricare arteră, de pe oricare sens, iar această semaforizare va cuprinde și traseele de pietoni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *