InnoTrans 2022 – Siemens și DB au prezentat proiectul trenului alimentat cu hidrogen din seria Mireo Plus H

Proiectul prezentat la InnoTrans 2022 face parte din planul de inovație H2goesRail din Germania. Proiectul, prezentat prima dată la începutul anului, constă într-un tren Mireo Plus, echipat cu sistemul de alimentare cu celule de hidrogen, împreună cu un sistem inovativ de încărcare rapidă, inclusiv pentru reîncârcare mobilă. Sistemul va reduce la zero emisiile, iar autonomia trenurilor nu va mai fi o problema, sistemele de încărcare rapidă operând în gările de pe traseu, cât staționează trenul, cu o reîncărcare completă în 15 minute. Proiectul este finanțat de ministerul transporturilor și digitalizării din Germania, un buget estimat fiind de 13 milioane de euro.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

În mod normal, Mireo Plus H va putea opera la viteze de până la 160 km/h, având o autonomie de 800 km. Siemens are în dezvoltare și varianta cu 3 vagoane, care va fi mai inovativă și va avea o autonomie de peste 1000 km. Etapa de testare între Tübingen, Horb și Pforzheim va începe în 2024 și va dura un an. Sunt planificați aproximativ 120.000 de kilometri de serviciu feroviar programat. Traseul este deosebit de potrivit pe baza intervalelor orare și a topografiei. Mireo Plus H de la Siemens va înlocui materialul rulant diesel folosit pe această rută și va economisi aproximativ 330 de tone de CO2. Depoul DB Regio din Ulm va fi transformat pentru întreținerea trenurilor cu hidrogen. Personalul DB Regio cu pregătire extinsă, care este sprijinit de angajații Siemens Mobility, va fi specializat pentru a întreține trenul cu hidrogen în locație.

Hidrogenul este produs prin electroliză într-o stație mobilă de alimentare DB Energie la uzina DB Regio din Tübingen. În așa-numitul electrolizor, apa este împărțită în hidrogen și oxigen prin intermediul electricității. Comprimat într-un compresor, hidrogenul este stocat într-o unitate mobilă de stocare. Înainte de procesul de realimentare, combustibilul verde este procesat și răcit în remorca cisternă adiacentă. Structura mobilă face posibile alte proiecte de testare. DB Energie dezvoltă, testează și optimizează infrastructura necesară pentru hidrogen.

604 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *