InnoTrans 2022 – Windhoff prezintă locomotiva de manevră 100% electrica și Linsinger utilajul de rectificare a șinelor MG11

În expoziția InnoTrans 2022, companiile producătoare de utilaje feroviare grele și ușoare, au prezentat oferta lor variată de utilaje. Printre acestea, cei de la Windhoff au expus locomotiva pe 2 osii RL60 AEM pentru manevră în depouri și triaje. Aceasta este 100% electrică și vine pentru a înlocui vechile operațiuni cu locomotive diesel. Poate beneficia de sistem ghidat cu telecomandă și datorită dimensiunilor reduse este aplicabilă într-o gamă variate de unități, chiar și pentru operațiuni în zone urbane și de metrou ușor.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Al doilea utilaj pe care îl prezentăm în acest episod este utilajul Greta MG11, produs de cei de la Linsinger, aplicabil pentru lucrări de polizare și rectificare a căii de rulare în special în zona de tramvai și metrou. Utilajul realizează polizarea șinelor pentru a rectifica zonele cu uzuri ondulatorii și pentru repararea zonelor încărcare prin sudură. Utilajul nu necesită sisteme de răcire, este adaptabil pentru orice tip de ecartament, poate opera și în zona trecerilor speciale la nivel, are o operare cu zgomot și agenți poluanți reduși. Utilajul are o viteză de lucru de 720 metri/ora cu o capacitate de rectificare de până la 1 mm pentru fiecare trecere prin zona de intervenție. Urmând trendul feroviar ecologic al momentului, utilajul beneficiază și de tracțiune cu hidrogen sau alimentare cu baterii.

381 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *