InnoTrans 2022 – Techne prezintă utilajul feroviar de forare GGZ

Techne, o companie ce produce tehnologii feroviare grele, cu sediul în Leipzig, a prezentat în cadrul InnoTrans 2022 un utilaj greu de forare care se deplasează pe calea ferată. GGZ este un vehicul special care datorită extinderii sale ridicate și a performanței sale ridicate, permite realizarea unor tipuri de fundații și adâncimi în jurul căii care anterior erau posibile doar cu utilaje aduse pe drumuri adiacente căii de rulare.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Având posibilitatea deplasării pe orice sistem feroviar, GGZ ajunge pe șantier aproape de calea ferată fără a fi nevoie de transporturi speciale costisitoare sau de drumuri de construcție temporare. Contragreutatea scurtă permite lucrul fără a bloca linia adiacentă. Bratul telescopic, special dezvoltat pentru catarg, permite o suprafata mare de lucru in jurul liniei. Controlul automat de foraj si pozitionare al brațului asigura cea mai inalta precizie si calitate.

GGZ este utilizat pentru forarea piloților pentru fundații de poduri, stâlpi de linii aeriene sau bariere de zgomot fixarea terasamentelor de cale ferată și pentru alte operațiuni de consolidare a căii de rulare și a zonelor adiacente.

GGZ a fost dezvoltat de un consorțiu format din TECHNE (șasiu și braț) și Bauer RTG (specialiști în lucrări de fundație și echipamente).

444 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *