InnoTrans 2022 – Stadler și HEAG mobilo prezintă noul tramvai TINA pentru prima dată la Berlin

Împreună cu HEAG mobilo GmbH, Stadler a prezentat la InnoTrans tramvaiul TINA, un model complet nou dezvoltat, care va funcționa în Darmstadt ca noua serie ST15. Stadler a obținut o poziție de lider pe piața transportului feroviar ușor. Un motiv pentru aceasta este marketingul foarte reușit al noii dezvoltări TINA. Numele TINA vine de la „unitate complet integrată cu podea joasă”. După ce tramvaiul nou dezvoltat a fost lansat pe piață în 2020, acesta s-a impus deja în patru licitații. În timpul fazei de testare, HEAG mobilo din Darmstadt a comandat 14 tramvaie în 2020 și Baselland Transport AG 25 tramvaie TINA. În plus, HEAG mobilo a utilizat o opțiune pentru alte 11 vehicule la doar un an de la prima comandă.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

În iunie 2022, a urmat o a treia comandă, de data aceasta de la Rostocker Straßenbahn AG pentru 28 de tramvaie TINA. A urmat a patra comandă în această toamnă: Hallesche Verkehrs AG (HAVAG), o companie a grupului Stadtwerke Halle, a comandat 56 de tramvaie TINA. Producția darmstadt ST15 este în plină desfășurare. După faza de punere în funcțiune, primele tramvaie din seria TINA vor circula prin Orașul Științei din toamna anului 2023.

Tramvaiul mobilo HEAG, care a fost prezentat publicului în premieră la InnoTrans din Berlin, oferă spațiu pentru 272 de pasageri pe o lungime de 43 de metri, dintre care 101 pe scaune. În ciuda ecartamentului metric, vehiculul cu 5 tronsoane are pasaje largi și confortabile. Ferestrele panoramice mari permit o vedere clară și, împreună cu o înălțime mare a tavanului, ce creează un sentiment foarte generos de spațiu. Tramvaiul este complet echipat cu sisteme moderne de climatizare. Un sistem de asistență a vatmanului cu intervenție de frânare de urgență, camere pentru unghiul mort și recunoașterea semnelor de circulație sporește, de asemenea, siguranța rutieră. La ST15 din Darmstadt, vatmanii beneficiază de noul UNIBOARD al Stadler în cabină. Acest lucru rezumă vizual toate informațiile dintr-o privire, în funcție de situație și permite operarea intuitivă.

Ann-Kristina Natus, Managing Director al HEAG mobilo, așteaptă cu nerăbdare ST15: „Cu TINA, următoarea noastră generație de tramvaie, stabilim noi standarde. Este important pentru noi să ne îmbunătățim în continuare tramvaiele pentru toți pasagerii și vatmanii noștri. Noile tramvaie vor fi cele mai moderne din Germania. Cu TINA, oferim mai mult confort, mai multă accesibilitate și o experiență de conducere mai bună. De asemenea, are o contribuție considerabilă la protecția climei. Suntem recunoscători că am găsit exact partenerul potrivit pentru o astfel de inovație în Stadler.”

„Dorim să mulțumim HEAG mobilo GmbH pentru încrederea acordată în puterea noastră inovatoare și în cea mai recentă completare a familiei noastre de tramvaie. Ne face mândri că am reușit să plasăm noul și extrem de inovatorul nostru tip de tramvai în Darmstadt într-un timp foarte scurt. Suntem convinși că noile vehicule cu podea joasă îndeplinesc standardele înalte de inovare din partea pasagerilor și a mobilo-ului HEAG”, spune Dirk Schillings, Chief Technical Officer for Light Rail Vehicles la Stadler.

647 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *