InnoTrans 2022 – Siemens anunță primele Vectron Dual Mode la trenuri de călători și prezintă Vectron MS 230 km/h pentru Ceske drahy

În cadrul expoziției InnoTrans 2022, Siemens a expus locomotivele Vectron Dual Mode și Vectron 230 km/h. Cu ocazia aceasta, Siemens și DB Fernverkehr au semnat contractul pentru livrarea a 21 de locomotive Dual Mode care vor fi utilizate pentru tracțiunea trenurilor de călători spre Sylt, în nordul germaniei și spre Oberstdorf, în sudul germaniei. Este prima dată când locomotivele Vectron Duale Mode vor fi utilizate pentru tracțiunea trenurilor de călători.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Vectron Dual Mode se bazează pe componente Vectron dovedite. Locomotiva are ecartamentul de 1.435 mm și cântărește 90 de tone. Locomotiva este proiectată să funcționeze pe un sistem electric de 15 kV AC și este echipată cu sistemul de protecție a trenurilor PZB. Indiferent de modul său de funcționare, locomotiva dezvoltă o putere de 2.000 kW la janta roții. Rezervorul de motorină al lui Vectron Dual Mode poate stoca 2.500 de litri de combustibil. Viteza maximă a locomotivei este de 160 km/h.

Tot în cadrul expoziției, a fost prezentată locomotiva Vectron MS, ce poate opera commercial la 230 km/h. Locomotiva este comandată de Ceske drahy, operator de transport călători din Cehia, parte a unui contract ce prevede livrarea a 50 de locomotive de acest tip, cu mentenanță full pentru 15 ani. CD este primul client care a achiziționat versiunea de mare viteză a Vectron, ce urmează a fi livrate și puse în funcțiune începând cu 2025. Locomotivele vor fi utilizate pentru serviicile intercity și interoperabile către țările unde CD are trenuri directe, inclusiv Germania.

558 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *