InnoTrans 2022 – Newag prezintă locomotiva Dragon 2 Multysistem pentru PKP Cargo

Newag a adus la expoziția din cadrul InnoTrans 2022, locomotiva Dragon 2 Multysistem, care poate opera la tensiuni de 3 kV și 25 kV, fiind destinată operatorului PKP Cargo. Locomotiva pe 6 osii dezvoltă o putere de 5MW, are viteza maximă de 120 km/h și are o greutate totală de 118 tone. Locomotiva a fost construită pentru tracțiunea trenurilor grele de marfă, de până la 4500 tone, având un sistem performant de antipatinare care lucrează individual pe fiecare axă. Lcomotiva este conformă TSI 2014 și vine echipată cu ETCS Level 2. Echipamentele utilizate ajută la reducerea greutății și eliminarea spațiului ocupat în interiorul locomotivei cu până la 60%. Răcirea echipamentelor se realizează cu apă, iar sistemele de tracțiune sunt echipate cu protecție electronică la interferențe și fluctuații de tensiune.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

În prezent Newag a vândut locomotive de acest tip doar la operatori din Polonia, principalii fiind PKP Cargo, Lotos și Industrial Division. Modelul prezentat la InnoTrans 2022, ET43, face parte dintr-un lot de 24 de locomotive de acest tip comandate de PKP Cargo.

479 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *