InnoTrans 2022 – Hitachi Rail a prezentat prima ramă tri-mode care va intra în serviciu comercial în Europa

Hitachi Rail și clientul său Trenitalia, au prezentat la expoziția din cadrul InnoTrans 2022 rama tri-mode numită Blues, care devine prima ramă de acest tip care va începe exploatarea comercială în Europa. Rama se alimentează de la firul de contact, iar în lipsa acestuia poate opera cu ajutorul unui generator diesel și a bateriilor electrice. Proiectul a fost realizat pentru a acoperi toate necesitățile pentru rutele unde vor opera aceste trenuri, o dezvoltare a alimentării cu hidrogen nefiind luată în calcul momentan.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Optim, rama va funcționa cu alimentare electrică în zona cu catenară, diesel pe restul traseelor, iar operarea cu baterii va fi utilizată în zonele urbane și rezidențiale, stații, tuneluri și alte zone unde reducerea emisiilor și a poluării fonice sunt binevenite. Constructiv, trenul permite un upgrade ulterior la alimentarea total electrică, de la firul de contact și cu ajutorul bateriilor, prin eliminarea sistemului diesel, în momentul în care bateriile vor permite o autonomie mai mare. Rama Blues este destinată traficului regional sau interregional maxim de parcurs mediu, fiind parte a unui program de investiții de peste 8 miliarde de euro din partea Trenitalia pentru dezvoltarea acestui sistem de transport.

526 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *