InnoTrans 2022 – FPS devine un nou jucător pe piața ramelor electrice și hybride cu Plus

Cu sediul în Poznan, Polonia, fabrica FPS Cegielski intră pe piața ramelor electrice și hybride cu modelul Plus, o ramă electrică ce poate rula și în mod hybrid cu ajutorul generatoarelor moderne echipate cu motoare Deutz. În prezent rama se află în etapa de testare și omologare, urmând să fie testată o perioadă de timp în poligonul de la Zmigrod și pe liniile din Polonia. La finalul tuturor testelor și omologării sistemelor, rama va începe să opereze pentru compania Polregio, pe rute care vor fi stabilite la momentul oportun. Ulterior, FPS are în intenție să participe la licitația organizată de Polregio pentru 200 de trenuri noi, ceea ce ar propulsa compania ca al treilea mare producător de acest tip din Polonia, după PESA și Newag.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Dezvoltarea Plus a început în 2017, parte a unui program de inovație în material rulant susținut de Ministerul Industriei din Polonia. Prototipul Plus a început să fie asamblat în 2019, fiind conceput pentru viteza de 160 km/h și 120 km/h în modul hybrid. Trenul are capacitatea de 270 de călători, oferind toate facilitățile cerute în prezent de călători și industrie. În prezent se lucrează la varianta alimentată cu hidrogen și la varianta cu 3 vagoane.

580 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *