InnoTrans 2022 – Chinezii de la CRRC prezintă locomotiva Bison construită pentru Rail Cargo Ungaria din lotul de 20 ce vor fi achiziționate

În anul 2021, Rail Cargo Ungaria a primit de la CRRC prima locomotivă electrică și cu baterii produsă de fabrica din China pentru piața din Europa. Locomotiva a fost testată începând cu 2021 static și dinamic pentru a obține toate certificările europene, fiind testată inclusiv în laboratoarele DB Systemtechnik din Minden. Au fost de asemenea realizate teste pentru sistemele de frânare, teste în poligonul feroviar și alte operațiuni care s-au derulat aproape 2000 de ore. Testele necesare sunt extinse, fiind prima dată când o locomotivă din China trebuie să se supună tuturor reglementărilor din Europa, până în prezent industria din China producând material rulant total neconform pentru piața europeană.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Locomotiva are o putere de 5600 kW, o viteză maximă de 140 km/h, lungimea peste tampoane 19,47 m și distanța dintre centrele boghiurilor 9,5 m. Supercapacitorii, acționând ca un fel de modul „last mile”, au o capacitate de 200 kWh. Locomotiva trebuie să poată parcurge singură cel puțin 10 km, fără alimentare de la un fir aerian.

Conform contractului semnat în octombrie 2019 între Rail Cargo Hungaria și CRRC, compania chineză trebuie să pună la dispoziție varianta finală autorizată total în decurs de 36 de luni, totalizând două locomotive, echipamentele și licențele adiacente și specializarea personalului din Ungaria pentru operarea acestora.

În conformitate cu contractul, Rail Cargo Hungaria urmează să închirieze locomotivele pe o perioadă de patru ani. Dacă locomotivele îndeplinesc performanțele așteptate, Rail Cargo Hungaria poate apela la un leasing suplimentar sau chiar o opțiune de cumpărare pentru încă 20 de locomotive.

852 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *