InnoTrans 2022 – Bozankaya a dus la Berlin unul din tramvaiele livrate la Timișoara ce poate opera 70 km alimentat cu baterii

Turcii de la Bozankaya, care în România livrează tramvaie la Iași și Timișoara, au expus la InnoTrans 2022 unul din tramvaiele livrate la Timișoara. Tramvaiul premiat, care poate circula până la 70 km cu bateria sa și a atins recordul mondial cu această caracteristică unică, a atras atenția deosebită la InnoTrans Berlin. În prezent la Timișoara sunt în implementare 21 de tramvaie de acest tip, cu posibilitatea creșterii comenzii la 40 de unități.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Tramvaiele au o capacitate de 200 de călători și 30 metri lungime, iar autonomia de 70 km obținută în cadrul testelor a adus companiei și premiul „Cea mai Inovativă Întreprindere Mare din Europa”, acordat în octombrie 2021 de European Railway Clusters Initiative, un institut în domeniul sistemelor feroviare din Europa. Costurile pentru un tramvai din lotul pentru Timișoara sunt de 11,6 milioane lei, în prezent fiind livrate 13 unități din totalul de 21 care va fi livrat până la finalul lui 2023.

922 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *