InnoTrans 2022 – Alstom prezintă locomotiva Traxx Last Mile cu suport pentru tracțiunea cu baterii ce va fi gata până în 2025

InnoTrans 2022 – Alstom prezintă locomotiva Traxx Last Mile cu suport pentru tracțiunea cu baterii ce va fi gata până în 2025

Intrate pe piață de mai mulți ani, locomotivele electrice concept „last mile” sunt ajutate de un motor sau generator diesel pentru a continua operarea când rețeaua electrică ajunge la final. Acum, Alstom urmează să ducă acest concep în era electrică, locomotiva prezentată la InnoTrans fiind platforma ce va fi echipată și omologată pentru a opera „last mile” cu ajutorul bateriilor. Locomotiva este de asemenea ATO Ready, pentru ca sistemul să fie implementat ușor peste câțiva ani când va deveni operational în segmentul locomotivelor.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Conform reprezentanților Alstom de la InnoTrans, echipamentele pentru alimentarea cu baterii se află deja în fază avansată de dezvoltare, urmând să parcurgă un program extins de testare și dezvoltare. Locomotiva va fi de asemenea echipată cu un sistem de remote control, pentru a oferi inclusiv posibilitatea manevrării finale chiar de mecanicul care o duce singur cu trenul până la destinație.

Locomotiva prezentată la InnoTrans face parte din lotul comandat de CFL Cargo, comandă inițială lansată în 2018 către Bombardier, compania fiind preluată ulterior, divizia feroviară, de către Alstom. Locomotiva este echipată cu ETCS având posibilitatea de a rula în mai multe țări, urmând să opereze în Luxemburg, Franța și Germania. Mai mult, locomotiva este multisistem, având posibilitatea de operare în 4 moduri de alimentare.

833 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *