Infratrans 2019 – Vagonul CFR Marfă Uaai pe 20 de osii și cisterna Zacs produsă de Reva Simeria

Infratrans 2019 – Vagonul CFR Marfă Uaai pe 20 de osii și cisterna Zacs produsă de Reva Simeria

În cadrul Infratrans 2019, organizată de AIFR si Club Feroviar, CFR Marfă și Reva Simeria au prezentat vagoane pentru transportul de marfă. Astfel, Reva Simeria a prezentat vagonul cisternă, seria Zacs, 85 mc, pentru transportul de produse petroliere, pentru trafic internațional. Vagonul are o viteză maximă de circulație de 100/120 km/h, încărcat/gol, o sarcină pe osie de 20 tone și adaptat standardelor TSI-G1 și TEN-RIV. Fondată în anul 1869, Reva Simeria a împlinit anul acesta 150 de ani de activitate, în prezent fiind membră a Grampet Group.

Dar, ineditul a venit din partea CFR Marfă, care a prezentat vagonul special cu 20 de osii, pentru transportul componentelor speciale, cum ar fi transformatoarele sau utilajele de mare tonaj. Mărfurile pot fi așezate pe platformă, sprijinite pe lonjeroane, fiind echipate cu mecanisme care permit deplasarea platformei și a lonjeroanelor pe orizontală și verticală, pentru depășirea zonelor cu gabarit limitat.

Infratrans 2019 – Vagonul CFR Marfă Uaai pe 20 de osii și cisterna Zacs produsă de Reva Simeria

CFR Marfă deține vagoane Uaai pe 6, 8, 10 și 20 de osii, modelul prezentat de 20 de osii fiind produs în anul 1967. În total există 32 de vagoane de acest tip în parcul CFR Marfă. Mai departe o galerie foto cu vagonul prezentat la Infratrans 2019, continuând descrierea în următoarele rânduri.

Vagonul prezentat, cu longeroni înalți (conform descrierii CFR Marfă), are o lungime maximă de 44,3 metri și o lungime utilă de încărcare de 9,7 metri, cu lățimea de maxim 3 metri.
În anul 2013, mobilitate.eu a fotografiat un asemenea vagon, descărcat, sosind dinspre Constanța în zona Gara București Băneasa.
Foto: mobilitate.eu

5.572 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *