Federația Națională Mișcare Comercial Vagoane se implică în rezolvarea problemelor personalului feroviar cauzate de COVID-19

Federația Națională Mișcare Comercial Vagoane transmite următoarea scrisoare deschisă către tot personalul feroviar, în care anunță că se implică în rezolvarea problemelor cauzate de reducerea activității din cauza COVID-19.

Dragi colegi ceferiști,

Criza declanșată de coronavirus este una care ne afectează cu violență atât viața personală cât și întregul sistem economic. Industria feroviară resimte gravitatea acestei situații, care, din păcate, nu știm cât de lungă va fi.

Sănătatea noastră, a tuturor, este mai presus de orice și suntem covinși că și voi înțelegeți acest lucru. Trebuie să fim cu adevărat solidari și să ne protejăm unii pe ceilalți menținând distanța socială recomandată de medici. Trebuie să-i protejăm, prin conduita noastră, pe cei cărunți, deoarece ei sunt cei mai vulnerabili în această perioadă.

În egală măsură, vă informăm că mișcarea sindicală feroviară din România este implicată activ, la nivel de blocuri sindicale și confederații, alături de Guvern și de asociațiile patronale, în activitatea de identificare a soluțiilor economice și sociale care au rolul de a ușura viața tuturor în această perioadă acută de criză.

Măsurile economice și fiscale care se vor aplica curând sunt foarte așteptate și considerăm că vor corecta în sens pozitiv reculul economic pe care, asemenea altor țări din lume, România cu siguranță îl va înregistra.

Dragi colegi, vă îndemnăm să nu faceți nici un rabat de la toate recomandările și restricțiile impuse de Guvernul României prin ordonanțele militare emise în ultimele zile. Aceste restricții au scopul de a evita tranformarea României într-un front de luptă de mari dimensiuni cu acest virus extrem de agresiv.

Solidaritatea, asumarea și responsabilitatea sunt cele trei argumente care ne pot ajuta să depășim aceste momente nedorite de nici unul dintre noi.

Vă dorim să fiți sănătoși și vă încurajăm să aveți încredere în puterea și seriozitatea noastră, a ceferiștilor, de a contribui, prin conduita noastră, la limitarea răspândirii acestei pandemii.

Federația Națională Mișcare Comercial VagoaneFoto: mobilitate.eu

2.175 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *