DB Regio și ioki au prezentat o soluție inovativă de navetă locală

DB Regio și ioki au prezentat o soluție inovativă de navetă locală

DB Regio Mitte, Roche și ioki, unitatea de afaceri a Deutsche Bahn pentru mobilitate inteligentă la cerere, au efectuat un test practic între Mannheim și Lampertheim în sud-vestul Germaniei în această primăvară: într-o perioadă de șase săptămâni, un serviciu de transfer la cerere a transportat un grup de aproape 30 de navetiști de la Lampertheim la locul de muncă Roche, în Mannheim, pentru care transportul public a jucat anterior un rol minor.

În cadrul testului practic, a fost organizat un serviciu la cerere care să corespundă traficului feroviar existent, pentru a oferi pasagerilor avantajele ambelor mijloace de transport. Participanții la pilot au putut să comande o navetă în mod spontan sau în avans și au putut alege între oprirea virtuală cea mai apropiată de casa lor (max. 200 m) și stația de tren din Lampertheim. După o scurtă călătorie cu trenul regional sau la expediere regională, o navetă așteptat călătorii la stația Mannheim-Waldhof și i-a dus la poarta fabricii Roche.

După șase săptămâni de testare, verdictul participanților este pozitiv: noua ofertă de mobilitate a fost clasificată cu o medie de 1,7. Transferul de la ioki la cerere a fost evaluat chiar mai bine și a primit un rating mediu de „foarte bun”. Un total de aproximativ 450 de călătorii au fost rezervate de angajații Roche din Lampertheim.

Participanții au apreciat în mod deosebit transferul fără întreruperi între mijloacele de transport și au fost entuziasmați de fiabilitatea și flexibilitatea ridicată a serviciului de transfer. În comparație cu transportul auto, serviciul de transfer a făcut chiar și mici întârzieri acceptabile pentru utilizatori, deoarece nu trebuie să caute un loc de parcare în incinta fabricii.


Foto&info: ioki

578 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *