DB utilizează tehnologia de printare 3D pentru a realiza piese pentru locomotive

Deutsche Bahn integrează tehnologia 3DMP de la GEFERTEC pentru a îmbunătăți disponibilitatea pieselor de schimb greu accesibile. Procesul 3DMP a fost implementat pentru prima dată ca parte a unui proiect pilot. Totul deoarece disponibilitatea este o problemă importantă pentru companie. 3DPM este utilizat pentru a deservi piese pentru locomotive mai vechi, incluzând și piese învechite.
Din anul 2016, Deutsche Bahn și-a exprimat interesul în utilizarea producției de aditivi pentru a produce piese de schimb pentru selectarea trenurilor. Acest lucru a dus la proiectul Mobility Goes Additive care se concentrează pe digitizarea logisticii pentru compania de transport feroviar de miliarde de dolari printr-un depou digital de piese de schimb, folosind software-ul 3YOURMIND.
Unul dintre numeroasele cazuri de utilizare care utilizează tehnologia de imprimare 3D implică o acoperire pentru rulmenți pentru locomotivele clasa 294, un model care a fost pus în funcțiune acum 50 de ani. Castingul original al capacului a avut un diametru de 374 mm, înălțime de 78 mm și a cântărit 11,5 kg. În plus, această piesă durează aproximativ nouă luni pentru a fi livrată și fără aceasta, lubrifiantul poate să scurgă din roată, cauzând deteriorarea rulmentului.
Rolf Lenk, un producător german de mașini și utilaje industriale, care a colaborat cu GEFERTEC anul trecut, a ajutat compania să tipărească 3D o versiune îmbunătățită a acestei părți utilizând Arc605. Designul pentru această parte este stocat în depozitul digital, de asemenea cunoscut ca un geam digital.
Foto&info: GEFERTEC