BYD și Toyota vor lucra la dezvoltarea de vehicule electrice

Asociația Producătorilor Auto din Europa: mașinile electrice au o cotă de piață în creștere cu un maxim de aproape 40% în Norvegia dar necesită o impunere mai mare în zona de est a Europei

Companiile BYD și Toyota Motor Corporation au anunțat că au semnat un acord pentru dezvoltarea în comun a vehiculelor cu baterii electrice (BEV). Cele două părți vor dezvolta în comun sedanurile și SUV-urile cu podea joasă, precum și bateriile de la bord pentru aceste vehicule și altele, cu scopul de a le lansa pe piața chineză sub marca Toyota în prima jumătate a anilor 2020.

Compania BYD a fost înființată în 1995 ca o companie de baterii și a devenit o companie de soluții energetice totale, fabricând nu numai vehicule electrificate, ci și alte produse, cum ar fi celulele mari de stocare a energiei. Denumirea companiei BYD este reprezentată de ” Build Your Dreams”, iar componentele principale ale vehiculelor electrificate, cum ar fi bateriile, motoarele și electronica de putere, se numără printre produsele pe care BYD le dezvoltă in-house. În 2008, BYD a devenit prima companie din lume care a vândut producția în masă a vehiculelor electrificate hibride plug-in (PHEV). Începând cu anul 2015, vânzările BEV și PHEV ale BYD au fost clasate pe locul întâi în lume timp de patru ani consecutivi.

În 1997, Toyota a devenit prima companie din lume care a lansat vehicule hibride electrificate de producție în masă (HEVs). De atunci, a devenit un pionier al dezvoltării vehiculelor electrificate și a acumulat o gamă bogată de tehnologii și experiență în dezvoltarea, producția și vânzarea de vehicule electrificate.

Pentru a stopa încălzirea globală, atât BYD, cât și Toyota încearcă să reducă emisiile de CO2 prin promovarea utilizării pe scară largă a BEV-urilor. Pentru a atinge aceste obiective, ambele companii consideră că este nevoie să renunțe la rivalitate și să colaboreze; prin urmare, cele două companii au convenit să dezvolte împreună BEV.

În continuare, BYD și Toyota vor utiliza vehiculele electrificate și tehnologiile de dezvoltare a bateriilor pe care le-au achiziționat prin introducerea lor pe piață și vor lucra împreună pentru a dezvolta BEV-uri care sunt atractive pentru clienți și pentru a promova în continuare adoptarea pe scară largă a acestora.Foto: mobilitate.eu

374 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *