Salonul Camionului din cadrul Translogistica 2018 a prezentat cele mai noi oferte pentru piața transporturilor rutiere din România
Romania

Comisia Europeană stabilește etapele următoare pentru îmbunătățirea siguranței rutiere

Comisia Europeană a publicat detalii despre modul în care intenționează să pună în practică Planul său de acțiune strategică privind siguranța rutieră. „Cadrul” publicat prezintă modul în care intenționează Comisia să atingă ținta reducerii cu 50% a morților și a răniților grav până în 2030.

Printre măsuri s-a numărat o listă de indicatori cheie de performanță în materie de siguranță (IPE), care au fost dezvoltate în strânsă cooperare cu statele membre, care vor fi utilizate pentru a monitoriza progresul în vederea atingerii țintei din UE. Se intenționează ca lista, care include indicatori privind siguranța vehiculului, rata de uzură a centurii de siguranță, respectarea vitezei și îngrijirea post-accident, să fie un document viu care va fi elaborat în timp. Datele inițiale vor fi culese începând cu anul viitor.

Planul strategic de acțiune a fost publicat, alături de o prezentare a unui cadru de politică pentru siguranța rutieră 2021-2030, în mai 2018, ca parte a „celui de-al treilea pachet de mobilitate” al Comisiei. „Cadrul” publicat recent leagă aceste elemente, le leagă cu API-urile relevante și realizează hărțile de urmat. În acest sens, se folosește și de abordarea Sistemului sigur – o abordare cuprinzătoare și globală a securității rutiere – pentru prima dată sistematic la nivelul UE.

Este necesară o acțiune urgentă în ceea ce privește siguranța rutieră: peste 25.000 de persoane mor pe drumurile europene în fiecare an – cifră care a scăzut cu greu în ultimii ani. Reduceri semnificative ale acestei cifre sunt necesare până în 2030 pentru a atinge obiectivul strategic pe termen lung al UE de a furniza „Vision Zero”, adică fără decese sau răni grave pe drumurile europene până în 2050.Foto: mobilitate.eu

161 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *