Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – Makiol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. va moderniza calea ferată Apaţa – Caţa

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat câştigătoare oferta depusă de Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – Makiol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. pentru procedura de licitaţie publică privind modernizarea subsecţiunii Apaţa – Caţa, aflată pe secţiunea Braşov – Sighişoara, componentă a Coridorului Rin – Dunăre.

Oferta financiară a Asocierii Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – Makiol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S este de 2.850.163.157 RON (fără TVA), contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Sursa de finanţare pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa – Caţa, în lungime totală de 28,2 km, este asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la Bugetul de Stat.

Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/ h, pentru trenurile de călători. Contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară: terasamente, linii C.F, consolidări de poduri, podeţe, construcţii tuneluri şi viaducte, pasaje superioare, lucrări de electrificare şi energoalimentare, telecomunicaţii, semnalizare, fibră optică, instalaţii electrice etc.

Prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare se asigură condiţii tehnice pentru circulaţia trenurilor de călători şi marfă cu viteze superioare de 160 km/ h pentru trenurile de călători şi de 120 km/ h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.


Sursa: Comunicat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA

1.625 Vizualizări

2 thoughts on “Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – Makiol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. va moderniza calea ferată Apaţa – Caţa

  1. Partea super naspa aici este ca oferta celor de la Alsim Alarko este mai scumpa decat cea a RAILWORKS (Alstom-Aktor-Arcada) care s-a clasat pe locul I. Deci sigur Alstom o sa faca scandal in instanta cum a facut si in cazul Brasov – Apata/Cata – Sighisoara unde castigase initial BRASIG (Strabag-Swietelsky).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *