Cargounit Polonia achiziționează 30 de locomotive Siemens Vectron care ar putea circula și în România și Bulgaria

Cargounit Polonia achiziționează 30 de locomotive Siemens Vectron care ar putea circula și în România și Bulgaria

Cargounit, cea mai mare companie independentă de leasing a locomotivelor din Polonia, a comandat până la 30 de locomotive Vectron MS de la Siemens Mobility. Acordul-cadru include livrarea a 10 unități până la sfârșitul anului 2023 și o opțiune pentru 20 de locomotive suplimentare până în 2024, precum și întreținerea vehiculelor. Primele două locomotive vor fi livrate anul acesta. Locomotivele sunt planificate pentru serviciu în Polonia, Germania, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și Serbia, Olanda și, opțional, România și Bulgaria. Compania de leasing a comandat anterior 6 locomotive de la Siemens Mobility în 2018 și 2019. Flota Vectron a Cargounit ar putea crește până la 36 de locomotive până în 2024.

Locomotivele multisisteme comandate au o putere maximă de 6,4 megawați și o viteză maximă de 200 km / h. Acestea sunt echipate cu sistemul național necesar de control al trenurilor, precum și cu sistemul european de control al trenurilor (ETCS).

Până în prezent, Siemens Mobility a vândut peste 1.114 de locomotive Vectron, inclusiv 736 de unități Vectron MS, către 56 de clienți din 16 țări. Flota Vectron a acumulat până acum peste 490 de milioane de kilometri în exploatare. Locomotivele bazate pe platforma Vectron sunt aprobate pentru funcționare în 20 de țări europene.

Foto&info: Siemens Mobility1.243 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *