Busworld 2023 – Yutong prezintă full electricele articulat și double-decker pentru UK împreună cu un mini bus pentru transport dedicat

Yutong este un producător chinez de vehicule comerciale, în special de autobuze electrice, cu sediul în Zhengzhou, Henan, fiind prezent la Brussels cu mai multe autobuze full electrice, printre care un articulat, un double decker și un mini bus pentru transportul dedicat pe distanțe scurte. Autobuzele vin cu pachete de baterii ce sunt produse cu Yutong Electrical Safety Standard (YESS), un standard care protejează echipamentele în cazul unui posibil risc de incendiu cauzat de instabilitatea unui modul de baterie.

Pentru Busworld Brussels 2023 avem o secțiune dedicată pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu unde puteți vedea prezentările mai detaliate ale modelelor pe care le-am considerat reprezentative pentru zona de mobilitate urbană.

Începem cu autobuzul articulat Yutong U18 full electric, cu lungimea reala de 18170mm, podea total coborâtă, două spații pentru cărucioare rulante, 4 uși duble, 41 de locuri pe scaune și 120 de locuri în picioare. Autobuzul este echipat cu baterii de 563 kWh, ce pot fi încărcate cu ajutorul celor două prize dedicate, cu standardul CCS2. Este echipat în funcție de cerere cu câte două motoare de 120 sau 240 kW, iar cele 3 punți sunt produse de ZF. Autobuzul este dotat cu ABS, ASR, ECAS și toate tehnologiile ce sunt obligatorii prin standardele de siguranță și producție a autobuzelor din generațiile moderne, fiind adaptat tuturor piețelor, inclusiv celei din Europa.

Al doilea autobuz pe care îl prezentăm este Yutong U11DD, un autobuz full electric etajat, cu volan pe dreapta, dedicat pieței din UK. Are lungimea de 10,9 metri și înălțimea totală de aproape 4 metri. Podeaua este total coborâtă, oferind un soațiu pentru cărucioare, 70 de scaune și o capacitate de 82 de călători. Bateriile au o putere standard de 385 kWh, ce poate fi crescută la 422 kWh, cu răcire lichidă. Autobuzul poate fi încărcat cu două prize dedicate, la standardul CCS2. Motorul are o putere de 220/350 kW, în funcție de cerere și punți față/spate produse de ZF. Suspensiile sunt cu aer, cu sistem de ridicare și kneeling.

Al treilea autobuz pe care il prezentam din standul Yutong este mini electricul E7S, un autobuz electric de capacitate foarte mică, destinat transporturilor locale în centre universitare, aeroporturi sau cu ocazia unor evenimente de mici dimensiuni, având o capacitate de maxim 10 călători pe scaune și un total de 30 de călători. Podeaua este total coborâtă, lungimea autobuzului fiind de 6,9 metri. Bateriile au capacitatea de 140 kWh, cu răcire lichidă, iar încărcarea se face cu o priză simplă, la standardul CCS2. Motorul are o putere de 65/120kW, iar frânarea se realizează cu frâne cu discuri. Raza mică de întoarcere, de 17 metri îl face util pentru trasee din centre istorice sau chiar în zone rezidențiale pentru a lega clădirile de stațiile rețelei de transport public.

Foto: mobilitate.eu

288 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *