Busworld 2023 – VDL prezintă autobuzul interurban CITEA LF122 full electric

Busworld 2023 - VDL prezintă autobuzul interurban CITEA LF122 full electric

VDL Bus&Coach a venit la Brussels cu un model de autobuz interurban full electric, modelul CITEA LF122. Modelul a fost prezentat prima dată în cadrul expoziției de autobuze de la InnoTrans 2022.

Pentru Busworld Brussels 2023 avem o secțiune dedicată pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu unde puteți vedea prezentările mai detaliate ale modelelor pe care le-am considerat reprezentative pentru zona de mobilitate urbană.

Acesta este echipat cu sistem de tracțiune ZF, viteza maximă de 80 km/h și un pachet de baterii de 490 kWh. Bateriile pot fi încărcare cu ajutorul sistemelor 250 A CCS plugin și 24V NATO connector. Podeaua este coborâtă pe toată lungimea autobuzului, zona centrală fiind prevăzută cu spații pentru bagaje și cărucioare, iar cabina șoferului este realizată la standardul Bus Systems of The Future – EBSF. Bateriile sunt produse de VDL, model High Energy Battery.

Autobuzul are 40 de scaune ergonomice produse de Kiel, cu un design modern și ergonomic, prize USB pentru călători și suporturi de bagaje în zona profilului roților. Capacitatea maximă a autobuzului, în funcție de dotări, poate fi de 110 călători. Sistemul de climatizare este echipat cu senzori care reglează temperatura și sistemul după necesități, fie pentru aer condiționat, utilizând refrigerant R407C, fie pentru încălzire prin sistemul electric de 20 kW. Ca sisteme de asistare la conducere, sunt instalate ADAS, ABS, ASR, ESC și detecarea unghiurilor moarte.

Autobuzul este echipat cu sisteme de alarmă în caz de incendiu, sisteme de protecție și avertizare la obstacole, sistem de monitorizare video în toate unghiurile, alarmă în cazul în care un capac exterior este deschis, senzori de lumină și sistem de monitorizare a presiunii în cauciucuri. La cerere, sistemul de încălzire poate fi și pe model diesel, dar în acest caz se pierde caracteristica de 100% electric.

Foto: mobilitate.eu

255 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *