Busworld 2023 – Premiera autobuzului electric de 24 de metri produs de Van Hool și alimentat cu tehnologia Alstom ce va transporta călătorii la Jocurile Olimpice Paris 2024

Busworld 2023 – Premiera autobuzului electric de 24 de metri produs de Van Hool și alimentat cu tehnologia Alstom ce va transporta călătorii la Jocurile Olimpice Paris 2024

Busworld 2023 a adus și câteva premiere de la diferiți producători, una dintre ele fiind spectaculosul tram-bus de 24 de metri, produs de Vah Hool, cu echipamente Kiepe Electric și Alstom. Autobuzul este primul dintr-o serie de minim 56 ce au fost cumpărate de Ile-De-France Mobilités pentru transportul public din Paris, unde vor fi realizate trei linii BRT – Bus Rapid Transit, ce vor avea între 9 și 15 km, fiind inclusă și cea mai aglomerată linie din zona metropolitană Paris, cu peste 26.000 călători zilnic, capacitate ce urmează să crească și la 55.000 călători zilnic. Autobuzele vor fi utilizate și pentru proiectul de transport și promovare din cadrul Jocurilor Olimpice Paris 2024. Autobuzul are o capacitate de 140 călători, față de 100 pentru un autobuz de 18 metri.

Pentru Busworld Brussels 2023 avem o secțiune dedicată pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu unde puteți vedea prezentările mai detaliate ale modelelor pe care le-am considerat reprezentative pentru zona de mobilitate urbană.

Autobuzul reprezintă o întreagă inovație a celor 3 mari companii care au contribuit la construcția lui, sistemul de mentenanță și monitorizare preventivă de la Kiepe jucând un rol vital în exploatarea autobuzelor. Autobuzul este echipat cu sistemul de încărcare rapidă a bateriilor, produs de Alstom, sistemul static de încărcare din sol, Alstom SRS. Sistemul va fi implementat pe rutele rapide 4 și 5, ce vor beneficia de culoar dedicat în zona de sud a parisului. Practic, sistemul cu o putere de încărcare de 800 kW va face posibilă operarea permanentă a autobuzelor, fără a fi necesară intrarea acestora după un anumit timp pentru o reîncărcare de lungă durată, aceasta fiind realizată înafara programului comercial.

La interior autobuzul seamănă mult cu un tramvai, podeaua fiind total coborâtă, iar cabina șoferului fiind total separată de salonul călătorilor. Autobuzul este echipat cu sistem de climatizare, prize USB și un nou model de butoane pentru comanda opririi în stație, cu un design inovativ și ușor vizibile, dar și anti vandalism. Livrările seriei până la cel puțin 56 de autobuze vor începe la finalul acestui an, urmând ca tot lotul să ajungă la Paris până la Jocurile Olimpice 2024.

Foto: mobilitate.eu

430 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *