Busworld 2023 – Irizar prezintă autobuzul electric ie tram cu emisii 0 și autonomie de 350 km

Busworld 2023 – Irizar prezintă autobuzul electric ie tram cu emisii 0 și autonomie de 350 km

Irizar a adus la Brussels modelul ie tram 18m, un autobuz electric articulat cu lungimea de 18,7 metri, 4 uși și capacitatea de 145 călători. Autobuzul are sistem de tracțiune produs chiar de Irizar Grup, cu un motor central sincron, cu puterea de 240 Kw. Bateriile litiu-ion au capacitatea de 715 kWh, cu un timp de încărcare de 4,5 ore la puterea de 150 kW. Pentru încărcarea rapidă timpul este de 5 minute cu pantograf sau 2 ore cu plugin combo. Pentru încărcarea ultra-rapida, puterea este de 600 kW în doar 5 minute.

Pentru Busworld Brussels 2023 avem o secțiune dedicată pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu unde puteți vedea prezentările mai detaliate ale modelelor pe care le-am considerat reprezentative pentru zona de mobilitate urbană.

Sistemul de climatizare și înclzire este model Hispacold Zero Emissions, ce utilizează doar energie electrică și termică din sistemul de tracțiune al autobuzului, fără a necesita alimentare cu combustibili poluanți.

Podeaua este total coborâtă, cu două spații pentru scaune rulante, 4 locuri pentru persoane cu mobilitate redusă, rampă electrică de acces și posibilitatea personalizării interiorului. Autobuzul vine construit respectând o serie de standarde și normative, printre care reglementări legate de rezistența la foc 118R, reglementări de siguranță ECE-R66, AVAS conform R138, conformitate cu standardul ITxPT. Structura autobuzului este din aluminiu pentru acoperis și lateral, iar șasiul și structura de rezistență sunt realizate din oțel inoxidabil. Materialele pentru finisarea interiorului și exteriorului sunt anti-graffiti și anti-vandalism. Autobuzul este echipat cu oglinzi cu camere video și sisteme de supraveghere interior-exterior.

Foto: mobilitate.eu

631 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *