Busworld 2023 – BYD prezintă noul autobuz electric urban impreună cu modelele LE și articulat precum și un nou șasiu cu baterii integrate

Busworld 2023 – BYD prezintă noua generație de autobuz electric urban și modelele LE și articulat precum și un nou șasiu cu baterii integrate

Chinezii de la BYD au adus la Brussels mai multe autobuze electrice și un nou model de șasiu, ce are pachetele de baterii instalate sub podeaua autobuzului. Autobuzele vin cu toate dotările moderne necesare transportului de călători, cum ar fi aerul condiționat și alte echipamente, astfel că nu le vom mai menționa în material. În materialul pe care îl realizăm ne concentrăm pe variantele de 19, 15 și 12 metri destinate transportului urban și interurban.

Pentru Busworld Brussels 2023 avem o secțiune dedicată pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu unde puteți vedea prezentările mai detaliate ale modelelor pe care le-am considerat reprezentative pentru zona de mobilitate urbană.

Autobuzul articulat cu lungimea de 19 metri, mai exact 18,750mm, este cu podea total coborâtă, are o capacitate de 140 călători. Bateriile LFP cu capacitatea de 563 kWh asigură o autonomie de până la 470 km, în timp ce alimentarea se realizează cu ajutorul prizei CCS și a pantografului. Tracțiunea este asigurată de două motoare de 150 kW. Autobuzul poate fi produs în varianta cu 3 sau 4 uși de acces.

Modelul BYD electric B15 este un model de 15 metri, mai exact 14,775mm lungime, cu construcție LE – Low Entry și o capacitate de 105 călători. Este gândit ca un autobuz interurban, cu o autonomie de până la 510 km asigurată de bateriile LFP cu capacitatea de 563 kWh. Încărcarea se asigură de asemenea prin plugin CCS și pantograf.

Noul model BYD electric B12 este cel mai nou autobuz din familia BYD, cu podea total coborâtă, un design nou, capacitatea de 105 călători și un pachet de baterii de 500 kWh. Bateriile sunt tip LFP – Blade Battery, asigurând o autonomie de până la 600 km. Încărcarea se realizează prin pantograf sau plugin, iar tracțiunea este asigurată de două motoare de 150 kW.

La standul BYD a fost prezentat și un nou model de șasiu destinat autobuzelor electrice de 12 metri, ce este reproiectat și modificat pentru a oferi o organizare mult mai practică a echipamentelor. Șasiul echipează noua generație de autobuz electric BYD, având modulele cu baterii instalate sub toata lungimea podelei, fiind recâștigat spațiul din zona din spate a autobuzului, ocupată în mod normal cu bateriile și echipamentele autobuzului. Șasiul este ranforsat și construit astfel încât bateriile să fie protejate de eventuale obstacole sau umezeală.

Foto: mobilitate.eu

944 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *