Busworld 2023 – BMC a prezentat modelul autobuzelor Procity CNG de 18 metri și noul full electric de 12 metri

În cadrul Busworld 2023, BMC a adus mai multe autobuze, printre care prezentam două mai inedite, modelul articulat alimentat cu CNG și modelul full electric de 12 metri, care aduce și un nou design modelelor BMC.

Busworld 2023 – BMC a prezentat modelul autobuzelor Procity CNG de 18 metri și noul full electric de 12 metri

Astfel, modelul Procity 18 CNG este varianta articulată a modelelor produse de BMC, alimentat cu CNG. Modelul prezentat are motor Cummins L9N E6, puterea maximă de 235 kW și un rezervor CNG de 158 litri. Cutia de viteze și punțile față/spate sunt produse de ZF. Suspensiile sunt în sistem dual hidraulic și cu aer, existând și funcția de Kneeling (ECAS). Sistemul de frânare este echipat cu ABS și ASR, iar retarderul este un model hidraulic.

Ca echipare standard, autobuzul vine cu sistem de climatizare, iluminat led, volan ajustabil, sistem de detecție a incendiilor la bord, rampă pentru persoane cu dizabilități, oglinzi electrice, sisteme de afișaj și echipamente cu sisteme eficiente de răcire. Capacitatea de transport este de 38 de călători pe scaune și 115 în picioare.

Trecând la modelul de 12 metri electric, acesta vine cu un nou design, cel mai interesant de până acum și care aduce pe cei de la BMC în linia marilor companii producătoare de autobuze, depășind nivelul de design low-cost standard. Autobuzul are o putere de 275 kW oferită de un motor produs de ASELSAN. Tot sistemul de tracțiune și baterii LTO este produs de ASELSAN. Punțile față/spate sunt produse de ZF, autobuzul fiind dotat cu sistem ECAS, EBS, ASR. Ca sistem de recuperare, frânarea este de tip recuperativ automată.

Ca echipare standard, autobuzul vine cu sisteme HVAC, sisteme de detecție a incendiilor la bord, iluminat LED, cabină separată a șoferului, sisteme automate de comandă și control pentru echipamente, încărcare prin pantograf și iluminat led. Opțional se pot monta sisteme de monitorizare video, monitorizarea presiunii în cauciucuri, senzori de parcare, oglinzi cu camere, alimentatoare USB și alte echipamente, autobuzul fiind unul personalizabil.

Foto: mobilitate.eu

414 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *