Busworld 2023 – Autobuzul cu hidrogen Arthur vine ca o platformă eficientă și ecologică ce utilizează toate sursele ce pot genera energie pentru a crește autonomia

Germanii de la Arthur au adus la Brussels autobuzul de 12 metri alimentat cu hidrogen, ce utilizează energia electrică și termică din baterii și sistemul de tracțiune pentru a crește eficiența și autonomia autobuzului. Astfel se reduce consumul și costul de operare, platforma Arthur oferind de asemenea posibilitatea de a fi produsă în mai multe variante. Autobuzul poate fi produs în variantele de 10, 12 și 18 metri pentru varianta total electrică, în varianta de 12 și 18 metri pentru alimentarea cu hidrogen. Astfel, producătorul vine cu o gamă completă destinată tuturor piețelor și necesităților operatorilor de transport.

Autobuzul vine cu rezervorul de hidrogen, celulele de combustibil, punțile electrice și bateriile dezvoltate astfel încât să ofere cea mai bună eficiență și distribuție a greutății autobuzului, corelate eficiența superioară a fiecărei componente. Pentru monitorizare, autobuzul beneficiază de un sistem de monitorizare inteligent non stop, mentenanță predictivă și posibilitatea integrării în sisteme big data pentru operarea pe termen lung.

Autobuzul de 12 metri adus la Brussels este acționat cu două motoare de 125 kW alimentate de celule de combustibil de 60-125 kW, rezervoare de 37,5 kg și baterii de tracțiune LTO de 45 kWh. Cele două punți sunt produse de ZF, autobuzul având EBS, ABS, ASR și sisteme de frânare WABCO.

Ca design deja mari diferențe între construcțiile standard nu mai sunt, podeaua fiind total coborâtă, sistemele HVAC fiind deja standarde, la fel cum sunt și camerele video sau prizele USB. Noutatea pe care o vedem din ce în ce mai frecvent pe modelele noi de autobuze este înlocuirea oglinzilor retrovizoare cu camerele video care oferă o perspectivă mai eficientă asupra zonelor de urcare și coborâre a călătorilor.

Foto: mobilitate.eu

344 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *