Alstom a modernizat și extins fabrica din Brazilia unde sunt produse trenurile Metropolis pentru Magistrala 5

Alstom a modernizat și extins fabrica din Brazilia unde sunt produse trenurile Metropolis pentru Magistrala 5

Alstom anunță deschiderea extinderea fabricii sale de material rulant din Taubaté, în statul São Paulo, inaugurată în prezența CEO-ului său și a președintelui consiliului de administrație, Henri Poupart-Lafarge. Evenimentul a avut loc pe 7 noiembrie, cu participarea clienților, partenerilor, angajaților și autorităților municipale și de stat și a sărbătorit începutul unei noi etape în istoria companiei în Brazilia. Aici sunt produse și trenurile Metropolis pentru Magistrala 5 din București.

Alstom a investit 14 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea amplasamentului industrial, triplând amprenta de producție a fabricii la 60.000 m2, ce are zone de producție, testare și instruire, precum și spații noi de birouri. Investiția se înscrie în strategia de creștere a companiei, după semnarea a șase contracte naționale și internaționale. Productia a doua proiecte a inceput deja, lucrul la fabrica continuand pana in 2028. Peste 170 de trenuri (940+ vagoane) vor fi produse de Alstom in Taubaté pentru orasele São Paulo (Brazilia), Santiago (Chile), Taipei. (Taiwan) și București (România), evidențiind capacitatea unității de a contribui la proiecte de mobilitate la nivel global.

Pe lângă investițiile în fabrică pentru a executa proiectele curente, compania va angaja treptat aproximativ 750 de profesioniști în statul São Paulo până în martie 2023, dintre care 700 vor lucra la Taubaté. Pentru aceasta, în jur de 500 de profesioniști sunt pregătiți de către Serviciul Național de Învățare Industrială – SENAI Taubaté – pentru a putea lucra direct în producția de proiecte.

Henri Poupart-Lafarge a subliniat importanța extinderii fabricii pentru a crește competitivitatea companiei pe piețele în care este prezentă, fie în Brazilia, fie în străinătate: „Industria mobilității este esențială pentru piața mondială și pentru societate în general. Am căutat oportunități strategice pentru a continua să creștem pentru a sprijini societățile pe măsură ce trec la un transport cu emisii reduse și zero pentru pasageri și marfă. Extinderea acestei fabrici din Brazilia este extrem de importantă pentru consolidarea poziției noastre ca reper global pentru mobilitate inovatoare și durabilă, calitate și satisfacția clienților în industria feroviară.”

Foto&info: Alstom

906 Vizualizări

2 thoughts on “Alstom a modernizat și extins fabrica din Brazilia unde sunt produse trenurile Metropolis pentru Magistrala 5

  1. Aveți și ceva informații despre sosirea la București a primului tren și a următoarelor?
    Din câte știu, se spunea că sosesc la sfârșitul lui 2022 (dna Miclăuș, în martie, dacă nu greșesc).
    Mulțumesc anticipat – succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *