Alstom anunță finalizarea cu succes a testelor ETCS Nivel 2 pe ruta Sighișoara – Simeria

Alstom anunță finalizarea cu succes a testelor ETCS Nivel 2 pe ruta Sighișoara - Simeria

Proiectul Simeria-Sighișoara, cel mai mare proiect de semnalizări în execuție în România, cu 170 km de cale ferată dublă și 17 stații, marchează zilele acestea un moment important: echipa Alstom a încheiat testele dinamice cu sistemul modern de semnalizări ETCS Nivelul 2, anunță Alstom. În ultimele șase luni, inginerii Alstom au realizat 2.600 de teste dinamice cu ETCS, la bordul trenului Coradia Polyvalent special echipat de Alstom ca tren laborator pentru liniile reabilitate. Adesea testele au fost făcute pe timp de noapte, pentru a permite desfășurarea normală a traficului pe timp de zi.

Testele dinamice verifică modul de funcționare a sistemului ETCS atât în condiții optime, cât mai ales în diverse scenarii în modul degradat, cum ar fi în cazul unei treceri la nivel defecte. Sistemul ETCS (European Train Control System) este în curs de instalare si testare pe Coridorul feroviar paneuropean Rin-Dunăre, între Curtici și Brașov, pentru un trafic feroviar mai sigur și mai eficient.

Recent, trenul-laborator Coradia Polyvalent al Alstom a demonstrat utilitatea si capabilitatea sistemului ETCS pe linie convențională reabilitată, atât pe secțiunea Arad – Glogovăț- Bârzava cât și pe secțiunea Simeria-Sighișoara, unde a circulat în mod ETCS cu 160 km/h și s-au demonstrat tranzițiile între ETCS si Sistemul național de protecție INDUSI, într-un mod sigur și continuu.

După cum a explicat Laurențiu Ivan, Director de Dezvoltare la Alstom, “această demonstrație a confirmat faptul că sistemul ETCS instalat de Alstom se va putea deja utiliza în condiții de operare comercială spre finalul anului 2024 pe jumătate din cei aproximativ 450 de km între punctul de frontieră Curtici și Brașov.”

În proiectul Simeria – Sighișoara, compania Alstom este responsabilă pentru toate lucrările de semnalizări inclusiv ERTMS (ETCS) Nivelul 2, GSM-R, sistemul de management al traficului (Iconis), centralizare electronică, sisteme de informare a pasagerilor etc.

Foto&info: Alstom780 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *