Alstom creează un centru de excelență dedicat sistemelor electrice feroviare în Toulouse
Alstom, IGE + XAO și Safran își consolidează colaborarea prin crearea unui centru de excelență în Toulouse pentru ingineria sistemelor electrice de cale ferată. Situat pe site-ul producătorului de echipament aeronautic Safran Electrical & Power, acest centru internațional de excelență va putea găzdui până la 100 de ingineri. Folosind pachetele editorului software IGE + XAO și bazându-se pe suportul său tehnic, Centrul de Excelență va dezvolta sistemele electrice de cale ferată de astăzi, de la proiectare la standardizare și întreținere operațională a produselor electrice ale soluțiilor de transport ale Alstom. Activitățile sale se vor concentra, de asemenea, pe inovare prin dezvoltarea sistemelor viitorului.
Ca parte a acordului semnat cu Alstom, IGE + XAO, editor de soluții software pentru proiectarea, simularea si fabricarea sistemelor electrice, își oferă expertiza in ceea ce privește software-ul si serviciile asociate. Parteneri din 2011, Alstom și IGE + XAO au atins un punct de reper semnificativ cu semnarea unui contract tehnic și comercial pe o perioadă de 5 ani. IGE + XAO va pune la dispoziție pachete software dedicate managementului ciclului de viață al sistemelor electrice, precum și o ofertă de servicii, de la validarea software-ului până la asistența utilizatorului, inclusiv instruirea și gestionarea platformei hardware.
În mod similar, Alstom și Safran semnează un acord care se concentrează asupra designului de produse electrice. Acordul urmează un parteneriat între cele două grupuri anunțate în 2017. Această nouă etapă în colaborarea dintre Alstom și Safran răspunde nevoii tot mai mari de a împărtăși cele mai bune practici între lumea aeronautică și cea feroviară. Safran Electric & Power, lider mondial în domeniul cablajelor aeronautice, furnizează companiei Alstom o echipă de experți în proiectarea și standardizarea sistemelor electrice.
Soluțiile privind mobilitatea feroviară se confruntă cu o transformare a obiceiurilor și serviciilor utilizatorilor. Acestea trebuie să fie acum modulare pentru a facilita funcționarea, adaptate pentru a răspunde caracteristicilor locale sau individuale și scalabile pentru a încorpora noile tehnologii (Wi-Fi, confortul pasagerilor, gestionarea fluxurilor pasagerilor, creșterea siguranței bunurilor și a persoanelor, noile produse conectate, întreținerea predictivă). Prin urmare, Centrul de Excelență va face posibilă studierea nevoilor pasagerilor și operatorilor într-o manieră perceptivă, beneficiind în același timp de un mediu colaborativ, „Trinity LAB”, care să conducă la reflecția asupra cerințelor din domeniul mobilității.
Foto&info: Andrei Marian