ABB construiește cea mai avansată fabrică de roboți și sisteme bazată pe inteligența artificială din lume

ABB construiește cea mai avansată fabrică de roboți și sisteme bazată pe inteligența artificială din lume

ABB a anunțat o investiție majoră de 150 milioane USD în Shanghai, China, pentru a construi cea mai avansată, automată și flexibilă fabrică de robotică din lume, un centru de ultimă oră unde roboții produc roboți. Noul centru de fabricatie Kangqiao, in apropierea campusului companiei ABB din China, va combina tehnologiile digitale conectate ale companiei, incluzand solutiile ABB Ability, robotica de colaborare de ultima generatie si cercetare inovatoare in domeniul inteligentei artificiale pentru a crea cea mai sofisticată si durabilă fabrică a viitorului. Se așteaptă ca aceasta să înceapă să funcționeze până la sfârșitul anului 2020.

Anunțul marchează o piatră de hotar semnificativă pentru ABB ca producător de robotică din China, precum și o investiție critică globală pentru compania în cea mai mare piață de robotică din lume. În 2017, unul din trei roboți vânduți în lume s-a dus în China, care a achiziționat aproape 138.000 de unități. În prezent, ABB are aproximativ 5 000 de angajați în Shanghai, iar întreprinderile de robotică ale companiei din China angajează peste 2.000 de ingineri, experți în tehnologie și lideri operaționali în 20 de locații din întreaga țară. ABB a investit în China mai mult de 2,4 miliarde de dolari din 1992, cu peste 18 000 de angajați în total. ABB și guvernul municipal din Shanghai au semnat, de asemenea, un acord cuprinzător de cooperare strategică axat pe sprijinirea industriei, energiei, transporturilor și infrastructurii din regiune și susținerea inițiativei de fabricare „Made in Shanghai”.Noua fabrică din Shanghai va dispune de o serie de soluții digitale și de colaborare pentru a fi cea mai avansată, automată și flexibilă din industria robotică și un centru de cercetare și dezvoltare la fața locului care va ajuta la accelerarea inovațiilor în domeniul inteligenței artificiale. Folosind o nouă abordare a designului global, pe care ABB a anunțat-o la începutul acestui an, fabrica va putea să crească dramatic atât tipul de roboți cât și variantele fiecărui tip de roboți care pot fi făcuți la fața locului, personalizați pentru a satisface nevoile clienților.

Întreaga fabrică din Shanghai va fi modelată ca un gemene digital, care va oferi tablouri de bord intuitiv adaptate pentru management, ingineri, operatori și experți în întreținere pentru a lua cele mai bune decizii. Aceasta include colectarea și analizarea informațiilor prin ABB Ability Connected Services privind sănătatea și performanța robotilor ABB din fabrică, pentru a asigura identificarea precoce a potențialelor anomalii. Pe lângă evitarea cotelor costisitoare, ABB Ability oferă soluții digitale avansate care pot îmbunătăți performanța, fiabilitatea și consumul de energie, precum și accesul la cele mai bune platforme din lume, cum ar fi cloud-ul enterprise Microsoft Azure, primul cloud public internațional serviciu operat în China.

Foto&info: ABB

1.462 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *