Noul cupru ultraconductor este cheia viitorului electric durabil

Noul cupru ultraconductor este cheia viitorului electric durabil

Pe măsură ce intrăm într-o nouă eră a industrializării la nivel mondial și a inovării tehnologice, cererea pentru „metalul roșu” va înregistra o creștere fără precedent. Viitorul este electric, iar cuprul este factorul de decizie. În eBookul cu tematica sectoarelor ce vor beneficia pe urma cuprului, a fost subliniată creșterea anticipată a cererii de cupru într-o varietate de sectoare globale. Până în 2023, se așteaptă ca piața globală a cuprului să atingă o valoare de 171,96 miliarde USD. Tendințele emergente în domeniul energiei și creșterea electrificării la nivel mondial contribuie enorm la această cifră, oferind furnizorilor o multitudine de noi oportunități de a genera venituri. eBookul publicat de Matmatch poate fi descărcat pe siteul oficial al acestora.
Conform Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), peste 100 de milioane de oameni pe an au obținut acces la electricitate începând cu anul 2012. În 2016, investițiile globale în energie electrică au depășit pentru prima dată în istorie petrolul și gazul, alimentată de economiile emergente din Africa și Asia. Cel mai notabil loc pentru schimbare este China, o țară a cărei industrie și infrastructură au creat o multitudine de probleme de mediu. Pentru a contracara acest lucru, guvernul a cerut o revoluție energetică curată, alimentată de energie electrică și bazată pe un model economic mai bazat pe servicii. Cu toate acestea, IEA prognozează că China ar putea depăși consumul de energie pe cap de locuitor al Uniunii Europene până în 2040. Conform estimărilor IEA privind energia mondială 2017, energia electrică este forța crescândă în rândul utilizărilor finali la nivel mondial ale energiei, iar până în 2040 aceasta va reprezenta 40% din creșterea consumului final. Un metal durabil și reciclabil, cu proprietăți excelente de conducere electrică, cuprul este materialul ideal pentru a ajuta la producerea și distribuirea energiei electrice în această nouă lume emergentă.

60% din utilizarea totală a cuprului astăzi este pentru conducerea energiei electrice și căldurii, un standard prin care se măsoară toți ceilalți conductori. În mod tradițional, conductorii electrici sunt bazați pe aluminiu. În timp ce cuprul este conductorul superior, aluminiul armat cu oțel și aliajele de aluminiu sunt de mult preferate datorită greutății și rezistenței lor mai ușoare. Cu toate acestea, o nouă formă de cupru ultraconductor (UCC) produsă prin combinarea cuprului cu grafenul se poate dovedi transformantă pentru industrie. Finanțat și promovat de Asociația Internațională a Cuprului (ICA), noul material oferă o conductivitate electrică cu 16% mai mare decât cuprul obișnuit, precum și o rezistență mai mică, o greutate mai mică și o dimensiune mai mică. În cazul în care cercetarea descoperită își găsește calea spre piață, UCC ar putea fi utilizată ca o alternativă mai eficientă la liniile de aluminiu, precum și la toate celelalte aplicații electrice.



Info: Matmatch

1.824 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *