Alstom prezintă noile X’Trapolis Mega produse în Africa de Sud ce vor fi livrate ca serie de 600 unități
Transport

Alstom prezintă noile X’Trapolis Mega produse în Africa de Sud ce vor fi livrate ca serie de 600 unități

Alstom anunță că Gibela, filiala sa din Africa de Sud, a prezentat două dintre trenurile sale X’Trapolis Mega, construite pentru Passenger Rail Agency of South Africa (PRASA), locuitorilor orașului Cape Town, capitala legislativă a țării.

Aceste trenuri fac parte din seria de 600 de noi trenuri de ultimă generație, construite de Gibela pentru Passenger Rail Agency of South Africa (PRASA). Primele 18 trenuri, care funcționează în prezent în Pretoria, la nord de Johannesburg, au fost fabricate la uzina Alstom din Lapa din Brazilia. Apoi, Gibela, noua unitate modernă de producție a trenurilor situată în Dunnottar (provincia Gauteng) a început producția primelor trenuri fabricate în Africa de Sud, primele trei astfel de trenuri fiind livrate către PRASA între decembrie 2018 și martie 2019.

Fabrica Gibela, inaugurată în octombrie anul trecut de președintele Africii de Sud, a fost construită cu capacitatea de a produce 62 de trenuri pe an la producția de vârf (fiecare garnitură cuprinde șase vagoane). Furnizorii locali implicați în lanțul de aprovizionare, în conformitate cu angajamentele contractuale privind conținutul local, vor câștiga expertiză în fabricație care le va permite să concureze pe piețele globale, deschizând un potențial real pentru exporturi semnificative și câștiguri de schimb valutar pentru Africa de Sud.


Foto&info: Alstom

104 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *