Warsaw Trams și Hyundai Rotem au semnat contractul pentru 213 tramvaie noi

Warsaw Trams și Hyundai Rotem au semnat contractul pentru 213 tramvaie noi

În patru ani, străzile din Varșovia vor avea mai mult de 500 de tramvaie cu podea joasă. Compania de tramvaie din Varșovia și Hyundai Rotem au semnat un contract de livrare a 213 de tramvaie noi. Co-proiectul va fi gestionat de ingineri polonezi și coreeni. Este cel mai mare contract de tramvaie semnat până în prezent în Polonia și unul dintre cele mai mari contracte din Europa. Livrările vor fi împărțite în două părți: în cadrul contractului principal, Varșovia va cumpăra 123 de tramvaie, iar alte 90 de tramvaie vor fi cumpărate ca opțiune. Hyundai Rotem, care a depus oferta cea mai favorabilă, cu un preț net de 1,825 milioane PLN.

Toate vehiculele care fac obiectul contractului principal trebuie livrate în capitală până la sfârșitul anului 2022, iar vehiculele care fac obiectul opțiunii – până la sfârșitul anului 2023. Achiziția a fost susținută de fonduri UE în valoare de 285 milioane PLN .
Warsaw Trams și Hyundai Rotem au semnat contractul pentru 213 tramvaie noi
Capitala va primi trei tipuri de vehicule feroviare cu diferite lungimi, în versiuni cu un singur capăt și cu două capete. Acestea vor fi cele mai lungi tramvaie din capitala. Lungimea lor va ajunge la 32,5 m, ceea ce înseamnă până la 2,5 mai mult decât cele mai populare tramvaie cu podea joasă utilizate până acum. Astfel, până la 240 de persoane vor putea călători pe un singur tramvai.
Warsaw Trams și Hyundai Rotem au semnat contractul pentru 213 tramvaie noi
Segmentele de tramvai vor fi dotate cu aer condiționat, dotate cu monitorizare în interior și în exterior, cu acces on-line și cu un sistem de informații pentru călători. Vehiculele vor fi ecologice – îndeplinesc cerințele ridicate pentru emisiile sonore, cu economii de energie datorate dispozitivelor de stocare a energiei.

Tramvaiele noi sunt realizate și dezvoltate special pentru Varșovia, cu podele complet coborâte și cuplaje pentru bara de tractare. Altele noutăți față de tramvaiele utilizate în prezent, cu noua tehnologie, vagonul frontal și capătul vor putea să se rotească în mers, ceea ce va reduce uzura șinelor și un zgomot redus în curbe. După încheierea întregului contract pentru 213 de segmente, aproximativ 80% din toate tramvaiele din Varșovia vor fi vehicule cu podea joasă.


Foto&info: Warsaw Trams

1.465 Vizualizări

1 thought on “Warsaw Trams și Hyundai Rotem au semnat contractul pentru 213 tramvaie noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *