Knorr-Bremse echipează pentru prima dată trenuri de călători cu sisteme de cuplare automată

Knorr-Bremse echipează pentru prima dată trenuri de călători cu sisteme de cuplare automată

Knorr-Bremse aunță că a primit o comandă pentru mai multe sisteme destinate Italiei. Astfel, începând cu 2023, compania va furniza echipamente pentru o nouă generație de trenuri de metrou construite de Hitachi Rail. Printre alte succese, acest proiect va fi primul din lume care va prezenta noile cuple Knorr-Bremse pentru aplicarea trenurilor de pasageri. Primele trenuri sunt programate să intre în circulație în 2024.

Knorr-Bremse va echipa un total de 46 de metrour cu câte șase vagoane, destinate liniilor M1, M2 și M3 din Milano. Livrările Knorr-Bremse urmează să înceapă în al patrulea trimestru din 2023, până în primul trimestru din 2026. Contractul a fost atribuit companiei Knorr-Bremse în Q4 2022.

Pe lângă sistemele de frânare pneumatice echipate cu unități de comandă de frânare FlexControl Modular, comanda include sisteme de uși furnizate de IFE, marca lider mondial a Knorr-Bremse pentru sistemele de intrare în tren. Aceste uși glisante extrem de fiabile, cu greutate optimizată, cu întreținere redusă, joacă un rol vital în asigurarea faptului că pasagerii pot urca și coborî rapid și în siguranță din trenuri. Sistemele joacă un rol important în eficientizarea fluxurilor de pasageri pe peroane și în asigurarea punctualității trenurilor.

Comanda marchează intrarea cu succes a Knorr-Bremse pe piața internațională a sistemelor de cuplare. Din 2019, Knorr-Bremse a dezvoltat o gamă largă de cuple modulare pentru diferite tipuri de trenuri de pasageri, inclusiv cuplajul tampon central AutoLink și cuplajul semipermanent ShortLink. Pe lângă faptul că sunt extrem de robuste și durabile, sistemele oferă numeroase funcții pentru operațiuni de cuplare automate sigure și de încredere. Datorită expertizei în dezvoltare a companiei, puterii în procesele industriale și rețelei de service strâns unite, Knorr-Bremse este poziționată în mod ideal pentru a onora comenzi de mare volum, precum și pentru a satisface cerințele complexe ale clienților pe parcursul ciclului de viață al produsului.

În paralel, Knorr-Bremse dezvoltă un cuplaj automat digital (DAC, FreightLink) pentru trenurile de marfă. Până în 2026, compania își propune să devină un furnizor lider de soluții de sisteme automatizate pentru industria de transport feroviar de marfă. Însoțind DAC, sistemul de automatizare dedicat Knorr-Bremse va susține funcții inteligente și servicii digitale care să permită caracteristici precum automatizarea proceselor și întreținerea inteligentă, predictivă.

Foto&info: Knorr-Bremse

797 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *