VDL Bus & Coach anunță noi inovații pentru creșterea ariei de operare a autobuzelor electrice

VDL anunță noi inovații pentru creșterea ariei de operare a autobuzelor electrice

Astăzi, mai mult de 250 de autobuze VDL Citea Electric sunt în funcțiune în Europa de Vest, unde împreună au rulat circa 15.000.000 de kilometri electrici. Pentru a-și păstra poziția de lider în domeniul E-Mobility, VDL Bus & Coach continuă să inoveze în dezvoltarea bateriilor și a tehnologiei de încărcare. VDL a extins pachetul de produse pentru gama VDL Citea Electric cu o nouă generație de baterii și o conexiune de încărcare pentru un pantograf inversat.

Inovația la VDL Bus & Coach se referă la tehnologia îmbunătățită a bateriilor, care va fi disponibilă în gama de produse VDL Citea Electric. Cele mai recente evoluții în domeniul densității energetice au însemnat creșterea capacității pachetului de bază de baterii cu aproximativ 20%. Datorită acestor evoluții, acum sunt disponibile două sisteme noi de baterii cu răcire cu aer cu o capacitate de energie de 216 și respectiv 288 kWh. Cu o rată C de 1,5C admisibilă, bateriile pot fi încărcate la o capacitate cuprinsă între 300 kW și 450 kW. Noile module de baterie satisfac și cerințele de siguranță R100.2 impuse sistemelor bateriilor.

Introducerea bateriei de 288 kWh pe autobuzele individuale VDL Citea face posibilă obținerea unei raze de acțiune între 150 și 200 de km, fără a fi necesară încărcarea completă. Singura încărcare necesară este prin intermediul unui conector CCS. Prin echiparea autobuzului cu un pantograf cu un încărcător de 450 kW, vehiculul poate primi o încărcare completă în doar 45 de minute. Raza de acțiune crescută oferă operatorului posibilitatea de a alege momente strategice de încărcare în afara orelor de vârf. Datorită acestor noi soluții pentru baterii, este posibil să se atingă o distanță de până la 500 de kilometri pe zi pe vehicul. Pentru operatori acest lucru înseamnă o flexibilitate în funcționare, posibilități de încărcare care se potrivesc în mod specific dorințelor clienților și la sfârșitul zilei, costuri totale mai avantajoase de proprietate.

Pe lângă inovațiile tehnologiei bateriilor noi, VDL Bus & Coach a venit cu o nouă conexiune de încărcare pentru pantograful inversat. Prin introducerea acestei conexiuni pentru pantograful inversat, VDL Bus & Coach a îndeplinit cererea de pe piață pentru integrarea cu sistemele existente. Standardizarea ulterioară pe piață va permite ca pantograful inversat să fie utilizat la scară mai largă. Conexiunea de încărcare pentru pantograful inversat îndeplinește deja standardul european care va fi introdus în curând. Conexiunea de încărcare de pe magistrală este adecvată pentru capacități de încărcare de până la 450kW. Cel mai potrivit tip de pantograf, fie montat pe acoperiș, fie inversat, este selectat în funcție de modul de funcționare. Datorită acestei extinderi a gamei sale, VDL Bus & Coach este chiar mai capabilă să răspundă nevoilor variate ale operatorilor de transport și ale autorităților guvernamentale. Primii clienți sunt așteptați să înceapă încărcarea utilizând un pantograf inversat înainte de sfârșitul anului.Foto&info: VDL Bus & Coach

988 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *