Vanzarile Daimler Bus au scazut cu 40% in 2020

Evoluția afacerilor la Daimler Buses în anul fiscal 2020 a fost în mare parte determinată de efectele pandemiei, anunta compania in prezentul comunicat. Sub influența COVID-19, piețele globale de autobuze au înregistrat un declin semnificativ de aproape 40 la sută în 2020 și piețele de bază ale autobuzelor Daimler de 45 la sută. Segmentul de autocare pe toate piețele de bază, precum Europa, Brazilia și Mexic, a fost cel mai afectat din cauza încetării tuturor activităților turistice. Pe piața europeană de bază (UE 30: Uniunea Europeană, Norvegia, Elveția), piața autocarelor a scăzut cu aproape 60% în 2020 comparativ cu anul precedent. O tendință descendentă s-a remarcat și în segmentele de autobuze urbane și autobuze interurbane. Aceste evoluții s-au reflectat, desigur, în numărul vânzărilor din acele domenii de activitate. Cu un număr bun de 20.200 de autobuze și șasiuri vândute, vânzările în anul fiscal 2020 au fost cu aproape 40% sub rezultatul puternic al vânzărilor din anul precedent.

În ciuda acestor condiții structurale dificile, Daimler Buses a reușit să își construiască poziția de lider pe piață pe toate piețele sale de bază. În 2020, Daimler Buses a fost din nou liderul pieței în UE 30 (Uniunea Europeană, Norvegia, Elveția), precum și în Brazilia, Argentina, Mexic și Turcia. Vânzările în Germania au fost, de asemenea, satisfăcătoare anul trecut. Cu un total de 3.000 de unități vândute, vânzările au fost la nivelul anului precedent.

Având în vedere incertitudinile economice continue, Daimler Buses se așteaptă ca mediul de piață din industria autobuzelor să rămână tensionat în 2021. Având în vedere pandemia COVID-19 în curs, situația rămâne deosebit de dificilă pentru operatorii de transport. Acest lucru este reflectat și de ceea ce sunt în prezent comenzile de intrare foarte scăzute, care sunt, prin urmare, susceptibile de a duce la scăderea vânzărilor în segmentul autocarelor.

Till Oberwörder, șeful Daimler Buses: „Pandemia COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra întregii industrii de autobuze în ultimul an, iar situația de pe piețele globale de autobuze va rămâne tensionată și în 2021. Poziționarea noastră largă și mondială cu un portofoliu de produse cuprinzător ne ajută în legătură cu contramăsurile pe care le-am luat, cum ar fi menținerea disciplinei costurilor. În anul fiscal 2021 vom continua să „conducem cu vederea” și să rămânem încrezători. Când pandemia va trece, oamenii vor dori să călătorească din nou, ceea ce va normaliza afacerea noastră. Urmărim cu atenție viitorul nostru: continuăm să investim în proiectele noastre strategice, cum ar fi mobilitatea neutră în materie de CO2. Obiectivul nostru este să modelăm transformarea din industria noastră și să punem pe drum soluții de mobilitate durabile și eficiente. ”Foto> mobilitate.eu

796 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *