Trenuri mai lungi pentru eficiență între Spania și Marea Britanie
Transport

Trenuri mai lungi pentru eficiență între Spania și Marea Britanie

Căile ferate dintr-o stație de frontieră din sudul Franței au fost prea scurte, limitând lungimea trenurilor de marfă care călătoresc din Spania până în Marea Britanie. Compania spaniolă Transfesa, în care DB Cargo deține o miză, a găsit acum o soluție, cu o manevră inteligentă de manevră, ruta poate acum să gestioneze trenurile care au 90 de metri mai mult.

Până de curând, trenurile de marfă care călătoresc de la Valencia în Marea Britanie nu puteau depăși 660 de metri, inclusiv vagoanele de marfă și locomotiva. Motivul acestei restricții de lungă durată a fost stația din orașul francez Cerbère, unde șinele nu aveau o lungime insuficientă. Transfesa schimbă acum axele vagoanelor de marfă din Cerbère, transformându-le din ecartament larg în ecartament standard european. Aceasta implică ridicarea vagoanelor într-o hală și schimbarea axelor cu roțile lor, un proces care se desfășoară atât de eficient, încât durează doar câteva minute.

Proiectul Transfesa, condus de managerul de proiect Pablo García, a fost denumit „Optimizarea traficului multimodel în Marea Britanie”. Sub conducerea Euro Cargo Rail (ECR), filiala națională franceză DB Cargo, García a sfătuit să permită circulația trenurilor mai lungi pe porțiunea franceză a traseului. „Facem o manevră în care locomotiva ridică mai întâi vagoanele de marfă suplimentare și apoi se leagă cu trenul lung, care așteaptă pe o cale adiacentă”, spune García, descriind soluția. Transfesa, o asociere comună între DB Cargo și Renfe, calea ferată națională a Spaniei, a găsit o soluție pentru a rezolva acest blocaj la graniță. Cu soluția Transfesa, trenurile cu o lungime totală de 750 de metri pot acum să parcurgă această rută, inclusiv porțiunea din Franța.

Soluția crește capacitatea fiecărui tren cu 14% datorită capacității de a adăuga vagoane de transport suplimentare. Fiecare vagon transportator poartă unul sau două containere, astfel încât noua amenajare reduce și consumul de energie.


Foto&info: DB Cargo

162 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *