Operatorul privat CAT care leagă cel mai rapid Viena de aeroport achiziționează o nouă serie de trenuri de la Stadler

Trenul privat care leagă cel mai rapid Viena de aeroport achiziționează o nouă serie de trenuri de la Stadler

City Airport Train Viena – CAT, operatorul de transport privat care asigură conexiunea directă între Aeroportul International Viena și centrul orașului, împlinește 20 de ani, moment în care a anunțat o comandă pentru o nouă serie de trenuri. Noile trenuri cu cinci vagoane ale versiunii Stadler KISS vor oferi spațiu pentru aproximativ 300 de pasageri și vor atinge o viteză maximă de 200 km/h.

Cu peste 4000 de pasageri pe zi și 20 de milioane de pasageri în 20 de ani, CAT merge spre o dezvoltare fără precedent. Ca o completare esențială a Vienei ca locație turistică și o parte integrantă a politicii de mobilitate în regiunea de est, compania merge spre viitor prin investiții în noile trenuri.

„Noile trenuri sunt adaptate în special nevoilor pasagerilor aerieni: va exista suficient spațiu de depozitare pentru bagajele lor, culoarele vor fi mai largi și vor exista locuri de primă clasă cu scaune foarte largi pe tot parcursul. Există, de asemenea, un sistem de securitate separat, dar și o zonă pentru bagajele înregistrate la CAT City Check-In.” explică directorii CAT Michael Forstner și Christoph Korherr. „Cu această creștere semnificativă a capacității, răspundem la creșterea continuă, din fericire, a numărului de călători aerieni către și dinspre Viena din ultimii ani, care apreciază confortul unui tren expres de aeroport cu standarde internaționale. Trenul cu vagoane etajate pentru care CAT este cunoscut și iubit timp de 20 de ani va fi păstrat”, adaugă cei doi directori generali CAT.

„KISS, cu designul său modern și aerodinamic pe distanțe lungi, acționează ca o imagine impresionantă pentru pasagerii trenului ce leagă Viena de aeroport. Prin urmare, suntem foarte încântați să putem furniza conceptul etajat modern și de mare capacitate al KISS pentru ruta intens frecventata intre aeroport si centrul orasului Viena. KISS se caracterizeaza prin 300 de locuri, confort maxim al scaunelor, un sistem modern de informare a pasagerilor cu date in timp real si un design cu lumini LED, asigurand astfel o calatorie placuta spre aeroport”, spune Christian Diewald, director general al Stadler Austria GmbH.

La 14 decembrie 2003, au avut loc primele curse ale trenului City Airport Train între aeroport și centrul orașului Viena. De atunci, trenurile expres verzi au transportat aproximativ 20 de milioane de clienți în doar 16 minute, cat durează o cursă Viena – Aeroport. Multe servicii suplimentare, cum ar fi dulapuri gratuite pentru bagaje, Wi-Fi gratuit și, bineînțeles, suportul personal oferit de însoțitorii de tren CAT continuă să impresioneze. CAT City Check-In, care este unic în Europa, este disponibil și pentru pasagerii CAT gratuit. Garanția de călătorie CAT prevede, de asemenea, rambursarea costurilor de zbor și hotel, de la caz la caz.

Foto&info: CAT Viena

381 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *